De ce ai renuntat la vechiul job?

Cand ne prezentam la un interviu una dintre cele mai frecvente si “capcana” intrebari este aceea referitoare la job-ul precedent: “De ce ati renuntat la ultimul job?”
Ce raspunzi intr-o astfel de situatie? Lucrurile sunt clare: iti cauti un alt job pentru ca din diferite considerente, nu-ti mai aduce nici o satisfactie sau implinire. Dar tu trebuie sa gasesti o modalitate de a da un raspuns cat mai sigur si concret pentru a putea trece de aceasta etapa a interviului.
Aceasta intrebare poate fi una capcana, pentru ca in unele cazuri, persoanele care renunta la precedentul job nu au facut-o in termeni amiabili sau din dorinta proprie. Prin acest mod, angajatorul incearca sa afle care sunt cauzele si circumstantele in care ai parasit locul de munca.
Spre exemplu, daca ai renuntat la ultimul job pentru ca nu-ti mai suportai seful, iti sugeram sa eviti acest raspuns. Daca ai renuntat pentru ca nu te placea nimeni si nu te integrai in echipa, e preferabil sa tii pentru tine acest detaliu. Daca ai renuntat pentru ca simteai ca nu faci fata cerintelor si responsabilitatilor evita sa mentionezi acest lucru.
Cand te duci la interviu, ideea este sa impresionezi si sa-l faci pe cel din fata ta sa vada in tine candidatul ideal, perfect pentru job-ul pentru care ai aplicat.
Iata ce raspunsuri poti da, in functie de directia in care se indreapta interviul:
1.Sa spunem ca partea cea mai frumoasa a job-ului tau era aceea ca erai mereu la locul potrivit si ca iti placea foarte mult sa-ti ajuti colegii. Asa ca ii poti spunei celui cu care dai interviul ca odata cu vechiul job ti-ai dat seama ca asta iti place sa faci cel mai mult: sa-ti ajuti colegii, echipa, sa fii creativa si mereu la curent cu noutatile, fapt pentru care te-ai gandit sa te reprofilezi catre domeniul in care tocmai ai aplicat cv-ul.
2. Distanta si locatia job-ului este unul din motivele pentru care poti spune ca ai renuntat. Faptul ca petreceai mai mult de doua ore pe drum, ca sa ajungi la birou, te-a facut sa renunti in timp la acest job.
3. Imi doresc un job unde sa am mai multe responsabilitati si provocari pe care sa le indeplinesc in timp util si cat mai bine. In felul acesta iti pui evidenta dorinta de a munci si ambitia de a avansa, de a face ceva mai mult pentru tine si firma la care vei lucra.

Citeste si:  "Antichrist", in regia lui Lars von Trier, va avea premiera romaneasca la TIFF

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.