De ce poate fi respins un CV

In orice camp profesional prima impresia este cea care poate face diferenta intre a obtine jobul de vis sau a ramane fara serviciu. Pentru a obtine jobul pe care ti-l doresti cu adevarat, ai nevoie in primul rand sa iti editezi CV-ul in asa fel incat sa se faca remarcat si sa eviti greselile care iti pot ruina sansele de a obtine un job. Descopera care sunt cele mai comune motive pentru care un angajator respinge un CV.
Potrivit statisticilor, un angajator se decide in 10-15 secunde daca un candidat este potrivit pentru job sau nu, doar aruncand o privire asupra CV-ului. Atunci cand scrii un CV , fiecare detaliu este de o importanta majora si orice greseala mica poate reduce dramatic sau chiar anula sansele de a fii contactata pentru un intevriu. Structura, stilul, lungimea si layout-ul CV-ului sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand creezi un CV, din moment ce aceste aspecte sunt printre principalele motive pentru care recrutatorii resping deseori un candidat fara sa mai stea pe ganduri.
1. Gramatica si greselile de scriere
Un motiv evident pentru care recrutatorii resping intotdeauna un CV este gramatica si greselile gramaticale. Angajatorii spun ca aceasta este cea mai des intalnita greseala.
2. Neincluderea unei scrisori de intentie
Scrisoarea de intentie este un instrument aditional care poate sa faca diferenta dintre succes si somaj. O scrisoare de intentie redactata corespunzator poate atrage atentia angajatorului si il poate face mai dornic sa analizeze cu atentie CV-ul.
3. Lungimea CV-ului
Lungimea CV-ului este un aspect definitor care influenteaza foarte mult decizia unui angajator. Daca CV-ul este prea scurt, recrutatorul este posibil sa nu obtina informatiile de care are nevoie.
Pe de alta parte, daca CV-ul este prea lung, poate sa nu atraga atentia angajatorului, plictisindu-l.
4. Informatii irelevante
Cv-ul ar trebui sa contina doar informatiile relevante necesare pentru jobul pentru care ai aplicat. CV-ul tau este cel mai important instrument de marketing pe care il ai, asa ca profita de el la maxim si evita propozitiile cliseu.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 18-24 martie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.