fbpx

Demisionarea

Cine nu s-a saturat la un moment dat de slujba actuala si nu si-a dorit altceva? Daca renuntati la slujba, te vei elibera de cateva probleme, precum un sef nebun sau colegi dificili, dar va trebui de asemenea sa faci fata unor noi provocari. Iata cativa pasi pe care ar trebui sa ii faci inainte si imediat dupa demisionare.
1. Decide daca vrei sa demisionezi
Daca renunti la slujba, viata ta se va schimba in multe feluri, unele in bine altele in mai putin bine. Bineinteles ca nu vei mai fi nevoita sa suporti un sef nesuferit sau o slujba care nu iti place, dar vei avea un nou set de provocari. Inainte sa renunti la slujba ta, asigura-te ca este decizia corecta. Exista cateva motive bune pentru a renunta la slujba. Incearca sa le identifici.
2. Daca nu iti poti da demisia, incearca sa iti imbunatesti slujba
Poate ca ai decis dintr-un motiv bun sa renunti la slujba, dar trebuie sa fie ceva care sa te ajute sa mergi mai departe, cel putin pana plecarea ta se va putea concretiza.
3. Da-ti demisia
Dupa ce ai luat aceasta decizie, va trebui, sa ii spui si sefului tau, sa il instiintezi. Daca crezi ca vei mai ramane o perioada, nu iti da demisia pana nu stii ca plecarea ta se poate face oricand si nu spune nimanui pana nu ii spui sefului.
4. Incepe sa iti cauti o slujba noua
Ai ceva munca de facut pe masura ce incepi sa cauti un nou job. Va trebui sa iti rescrii CV-ul sau sa iti scrii unul complet nou.
5. Pleaca in liniste si pace de la jobul actual
Chiar daca ai avut ceva probleme cu seful sau cu colegii, nu lasa emotiile sa te copleseasca. Este mai bine sa iti lasi loc de buna-ziua. Chiar daca vei fi tentata sa ii reprosezi cuiva ceva, este mai bine sa nu o faci. Nu iti strica reputatia.

Citeste si:  Let's make the best of it ! Sau cum gustam dulceata ultimului nivel
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.