Dezvoltarea carierei

Au trecut vremurile in care oamenii obisnuiau sa isi aleaga o cariera si sa ramana la ea toata viata, atunci cand stabilitatea job-ului, nu viziunea dezvoltarii carierei obisnuiau sa fie singurul motiv pentru alegerea carierei si la vremea aceea, job-ul in guvern era prioritatea cea mai mare si singurul moment in care oamenii isi lasau job-urile era pensia. Odata cu schimbarea vremurilor, trebuie sa ne imbunatatim in mod constant abilitatile pentru a fi in pas cu schimbarile care se produc.
Sa luam ca exemplu, faptul ca desi toata lumea incerca sa introduca calculatoarele, cei din India erau destul de reticenti in adoptarea lor si acceptarea ca o parte integrala din cariera lor. Se temeau pentru faptul ca tehnologia le-ar putea elimina munca, dar nu s-au gandit la exploatarea tehnologiei. Ei se luptau impotriva vantului de schimbare, schimbare in bine de altfel, schimbare pentru eficienta, schimbare pentru tehnologie care ar fi fost mai tarziu vizibila in fiecare parte din viata lor si aceia care au acceptat schimbarea, au facut din tehnologie arma lor puternica si curand au ajuns in top.
Asa ca, devine important sa ai ochi, urechi si minte deschisa pentru a vedea, asculta si simti oportunitatile care se ivesc in fiecare zi din viata noastra. Trebuie sa ne lasam mintile sa viseze, sa viseze spre viitor, spre ceea ce ne dorim, si pasiunea sa ne ajute sa obtinem ceea ce vrem. Asta este ceea ce se numeste antreprenoriat.
O persoana nu trebuie sa fie om de afaceri pentru a fi antreprenor. O persoana gaseste sute de oportunitati in activitatile din fiecare zi. Ceea ce are nevoie este putina imaginatie si creativitate. Aceia sunt oamenii care sunt admirati si care sunt intotdeauna pe drumul cel bun al avansarii din punct de vedere al carierei.

Citeste si:  Decoratiuni de Craciun handmade

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.