Economisire bani

Economisirea banilor este esentiala indiferent de cat de putini bani primesti sau cat de mari sunt cheltuielile tale. Oricat de greu ti-ar fi, trebuie sa pui ceva bani deoparte in fiecare luna, chiar daca facturile sunt foarte mari. Iata cum anume poti sa economisesti ceva bani pentru a-ti creste sansele de reusita.
1. Acorda-ti un target
Spune-ti cat de mult vrei sa economisesti pana atunci. Mai bine chiar, noteaza-ti. De exemplu : ” Pana la sfarsitul anului vreau sa am suma X in cont” .
2. Limiteaza-ti cheltuielile
Acesta este un sfat despre cum sa economisesti bani foarte comun pentru majoritatea dintre noi.
3. Disciplineaza-te
Va exista intotdeauna o tentatie sa cheltuiesti mai mult pe o noua pereche de pantofi sau intr-o seara in club cu fetele. Trebuie totusi sa te concentrezi asupra tintei si sa te provoci sa obtii asta.
4. Recompenseaza-te
Stiu ca suna contradictoriu, fiind opusul punctului de mai sus, si anume ” Disciplineaza-te” . Trebuie sa-ti aduci aminte acest sfat despre cum sa econimisesti bani, care inseamna de fapt sa iti acorzi o simpla recompensa. Poate sa fie foarte simplu, si de exemplu o inghetata este de ajuns. Ideea este ca in timp ce trebuie sa te concentrezi, vei avea de asemenea nevoie sa te simti bine.
Aceste sfaturi despre cum sa econimisesti bani sunt pasi simpli pentru a pune lucrurile pe picioare.

Citeste si:  Cum sa-ti pastrezi motivatia la serviciu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.