Evaluarea ta profesionala

In functie de cat de sus se afla evaluatorul, sistemul este diferit. In general, acesta este realizat „in cascada”. Un actionar/administrator priveste performantele companiei in ansamblu si se uita mai degraba la rezultatele financiare, la profit, la calitatea serviciilor sau produselor pe care ofera/produce. Un director general masoara rezultatele echipelor/departamentelor evaluand rezultatele obtinute de intregul departament, gradul de implicare, puterea legaturilor dintre membrii echipei. Iar seful tau direct masoara performantele tale. Acesta este mecanismul.
Si, ca tot vorbim de performantele tale, acestea nu sunt altceva decat rezultatele pe care seful tau se asteapta sa le ai in activitatile zilnice. Fiecare atributie a ta trebuie sa aiba un rezultat programat, masurabil si aceasta este baza principala a evaluarii tale.
Este greu insa sa obtii aceste rezultate programate daca nu ai nivelul de competenta necesar. In masura in care iti lipsesc cunostintele profesionale, abilitatile sau chiar dorinta de a face activitatea respectiva, este foarte dificil sa ai rezultatele asteptate. Este dificil dar nu imposibil. Poti avea rezultate care sa nu fie in concordanta cu nivelul tau de competenta, insa acestea se vor obtine doar accidental.
Exista si situatia inversa. Poti sa ai un nivel de compententa foarte ridicat, insa rezultatele sa se incapataneze sa apara. Ce se intampla de fapt? Poate este de vina stresul din ultima perioada, poate plafonarea, poate iti doresti sa lucrezi in alta parte, in alta echipa sau chiar pe un alt post. Intr-o astfel de situatie este foarte clar ca exista o problema de motivatie: pur si simplu nu mai vrei sau iti doresti altceva!
Seful tau trebuie sa fie un foarte bun observator ca sa isi dea seama de ceea ce se intampla cu tine sau, mai simplu, sa aibe o metodologie de evaluare care sa ia in calcul atat rezultatele pe care le-ai avut intr-o anumita perioada de timp, cat si nivelul tau actual de competenta.

Citeste si:  Tablou de Caravaggio furat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.