Evitarea potentialului dezastru la interviu

Exista cu siguranta lucruri pe care le poti face pentru a diminua efectele dezastruoase ale unui interviu, care ar putea sa strice totul. Familiarizeaza-te cu aceste potentiale dezastre pentru a le putea preveni in viitor.
1. Nu intarzia
Daca te prezinti tarziu la interviu este nepoliticos. Este prima impresie pe care o lasi angajatorului si cu siguranta nu aceasta este impresia pe care ti-ai dori-o sa o faci. Fa-ti o harta cu drumul tau pana acolo si incearca-l pana la interviu. Planifica sa ajungi cel putin cu o jumatate de ora mai devreme la intalnire. Acest lucru te va ajuta sa te protejezi in caz de aglomeratii in trafic sau in caz ca gresesti drumul. Daca ajungi devreme poti profita de tot acest timp pentru a-ti calma nervii.
2. Nu spune numele interviatorului gresit
Multi candidati cu emotii spun gresit numele potentialului angajat. Pentru a evita acest lucru, incearca sa afli cu cine vei discuta inainte de interviu si memoreaza-i numele. Daca informatia nu este disponibila inainte de intalnirea propriu-zisa, atunci scrie numele persoanei pe o foaie din fata ta imediat ce il auzi. Daca faci totusi greseala de a-i incurca numele sa nu faci mare caz din asta. Scuza-te rapid si treci mai departe.
3. Nu spune lucrurile gresite
Alege-ti cuvintele cu atentie. Evita raspunsurile impulsive ; primul lucru care iti vine in minte poate sa nu fie cel mai bun raspuns. Aminteste-ti ca este ok sa faci pauza daca ai nevoie de putin timp de gandire. Simte-te libera sa spui ” Aceasta este o buna intrebare. Sa ma gandesc cateva momente.” Asta demonstreaza faptul ca gandesti inainte sa vorbesti.
4. Sa nu ramai fara cuvinte
Interviurile sunt situatii stresante chiar si pentru cei mai calificati candidati. Tensiunea poate face candidatii sa ” inghete” pur si simplu in timpul intalnirii.
5. Monitorizeaza-ti sistemul intern
Natura are un mod ciudat de a se comporta tocmai in momentele inoportuine. Din fericire, poti sa previi acele incidente nedorite. Evita sa ai stomacul plin mancand cu cateva ore inainte de interviu. Fii atenta la ce mananci si bei in ultimele 24 de ore inainte de interviu. Nu depasi masura. Un stomac suparat sau prea plin este o distractie formidabila.
6. Nu fi prea modesta
Interviul nu este un loc pentru umili. Prea multa modestie te poate face sa apari introvertita sau lipsita de incredere. Nu-ti fie teama sa te incurajezi singura. Inainte de interviu, intocmeste o lista cu ceea ce ai realizat pana in prezent, atat personal, cat si profesional.
7. Nu trebuie sa iti lipseasca entuziasmul
Nimeni nu vrea sa lucreze cu o persoana trista, posomorata. Daca tii minte asta, poti sa eviti aceasta greseala. Zambeste si mentine contactul vizual. Stau dreapta in scaun. Evita sa vorbesti pe un ton monoton. Fii pozitiva in raspunsurilepe care le dai.

Citeste si:  Gadgets, devices, IT, practic (si) cool

Concluzie:
Pregatindu-te impotriva acestor dezastre potentiale esti cu un pas mai aproape de a obtine jobul pe care ti-l doresti. Aminteste-ti ca uneori lucrurile mici fac diferenta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.