Femeia moderna intre cariera si familie

Fiecare femeie isi doreste probabil sa isi intemeieze o familie la un moment dat si sa isi pastreze si cariera, functia, statutul pe care aceasta le ofera. Dar cum reusesc ele sa gaseasca echilibrul dintre familie si cariera? Mai ales femeile din campurile dominate de barbati. Cum continua ele sa avanseze in companie si sa se ocupe si de familia sa?
Probabil ca nici tu nu iti doresti sa alegi intre cariera si familie. Ar fi nedrept. Cu siguranta ti le doresti pe amandoua.
Multe femei pot echilibra aceasta balanta dintre cariera si familie. O cheie importanta este un sot bun care sa te ajute cu toate indatoririle de parinte. O alta cheie este sa gasesti un job care sa nu iti ceara sa lucrezi peste program, un job al carei fisa a postului sa nu presupuna ca trebuie sa muncesti 16 ore pe zi, astfel incat sa poti sa iti petreci serile si weekend-urile cu familia si sa poti sa iei iei si vacante ocazional.
Incepe-ti cariera, apoi cand estigata pentru o familie….ia-ti ceva timp liber pentru a-ti creste copilul pana cand este suficient de mare sa mearga la gradinita. Asigura-te ca poate sa vorbeasca. In acest fel, daca este abuzat mental sau fizic sa iti poata spune. Daca iti poti permite sa stai acasa pana cand copilul intra in clasa I, cu atat mai bine.
Daca planuiesti sa ai o familie, nu vei avea niciodata una. Este minunat cand ajungi sa cresti impreuna cu copiii tai. Majoritatea femeilor echilibreaza o cariera de succes si o familie iubitoare. Continua sa lucezi urcand pe scara corporatiei, si pastreaza munca si familia separate.
Nu face sacrificii, pentru ca te vei pacali ca esti bine si ca totul merge asa cum trebuie, pana cand copiii tai vor fi adulti si abia atunci iti vei da seama ce ai pierdut. Poti sa fii o femeie de succes, cu o cariera incredibila, care le cumpara copiilor sai tot ce isi doresc si tot ce au nevoie, sau poti sa fii o mama de succes care sta acasa, care le poate da copiilor sai afectiunea si atentia de care au nevoie. Alegerea este doar a ta. Fie ii cresti tu insuti, fie platesti pe cineva sa o faca.
Nu spun ca femeia trebuie sa stea acasa, pentru ca aceasta este o mentalitate invechita. Dar chiar si in aceasta lume a egalitatii sexelor, un parinte ar trebui sa fie de acord sa stea acasa si sa se sacrifice financiar pentru a fi acolo pentru copiii sai.
Trebuie sa gasesti o balanta sanatoasa intre viata de acasa si viata de la serviciu. Trebuie sa le tii separate pe cele doua. Atunci cand esti acasa nu discuta despre munca si problemele de acolo, si nu aduce nimic de lucru cu tine acasa. Timpul petrecut departe de locul de munca ar trebui sa fie petrecut cu familia, sau cu tine insuti.
Un alt lucru pe care trebuie as il faci este sa te asiguri ca micutii tau sunt implicati in activitati. Asigura-te ca fac ceva ce le place. Vei avea nevoie de cineva care sa ii ia si sa ii duca la activitatile alese. Asigura-te ca atunci cand au ceva important, esti si tu prezenta si ii lauzi pentru munca depusa si pentru realizarile lor.
Le putem avea pe amandoua, insa trebuie sa invatam cum sa ne gestionam mai bine timpul.

Citeste si:  Sagrada Familia - simbolul inca neterminat al Barcelonei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.