Femeile sunt sefe mai bune

In opinia multora femeile tind sa fie manageri si mentori mai buni.
Se spune ca barbatii sefi adora sa se auda vorbind, spre deosebire de femei care prefera sa ii lase si pe ceilalti sa vorbeasca, sa isi spuna opiniile.
Exista bineinteles si exceptii, insa se poate afirma ca femeile sunt sefe mai bune decat barbatii.
In primul rand, se pare ca femeile sunt mai putin mandatoare, spre deosebire de barbat. Si oamenilor nu le plac persoanele care ordona. Prin urmare, femeile care ocupa pozitii de conducere, manageriale, sunt mai colaboratoare si mai democratice decat managerii barbati. Cu aceste femei se poate lucra deseori mai usor. In al doilea rand, in comparatie cu barbatii, femeile folosesc o abordare mai pozitiva optand sa incurajeze angajatii, decat sa ii certe si sa le trimita avertismente.
De asemenea, se pare ca femeile ca isi doresc sa se implice mai mult in munca echipei lor, fara ca nimeni sa le ceara asta.
Femeile au grija de asemenea sa fie un bun exemplu si, un mentor, pentru angajatii lor.
Pana la urma, totul consta in a face treaba eficient. Majoritatea managerilor, atat barbati, cat si femei, isi fac treaba eficient si in timp bun, altii nu. Atunci cand gasesti unul din acei manageri care abia isi fac treaba, si evita sa rezolve probleme, sunt sanse mai mari ca acea persoana sa fie un barbat, si nu o femeie. De ce? Poate pentru ca o femeie ar fi concediata mai repede decat un barbat pentru un management sarac.
Asa ca, sunt femeile manageri mai buni decat barbatii? In termenii actiunilor de zi cu zi, femeile ar trebuie sa aiba avantaje. Dar raspunsul nu este chiar atat de simplu pentru ca managerii isi fac treaba bine doar daca oamenii le accepta autoritatea.
In pozitii care au fost detinute cu preponderenta de barbati, competenta femeilor este deseori pusa sub semnul intrebarii. In aceste situatii, managerii femei se pot confrunta cu un dublu standard. Trebuie sa fie extra-competente pentru a fi recunoscute ca fiind eficiente.

Citeste si:  CERBUL DE AUR septembrie 2008

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.