Gandirea pozitiva. Asteapta-te la ce este mai bine si pregateste-te pentru ce este mai rau

La prima vedere, aceasta abordare poate parea ciudata si chiar o contraditie, nu? Iti trece prin cap : „Cum adica sa ma astept la ce este mai bine si sa ma pregatesc pentru ce este mai rau?”

Ce inseamna cu adevarat aceasta idee puternica a asteptarilor bune si a pregatirii pentru ce este mai rau?

Asteptandu-te la ce este mai bine ai un set-up mental care te pune in actiune, care iti permite sa vezi oportunitatile, care iti da forta si energie sa intri in actiune. A te astepta la ce este mai bine iti permite sa fii perseverent, sa vezi dincolo de „lumea” ta. Atunci cand iti vei seta un anumit tip de asteptari, creierul tau va cauta in mod automat in jur fapte, oameni si lucruri care se potrivesc cu asteptarile tale – este o tendinta naturala.

Citeste si:  Incepe EUROPAfest 2013!

Ati observat ca atunci cand conduci o masina de o anumita marca si o anumita culoare,  observi in trafic usor masini din aceeasi categorie din simplul motiv ca avem un creier care gaseste in mod automat lucruri care ne sunt familiare, identice cu noi sau care ni se potrivesc. Se pare ca atunci cand mintea noastra se asteapta la ce este mai bine va identifica usor resurse care corespund cu asteptarile si le va folosi. Acesta este si motivul pentru care unii oameni vad oportunitatile, iar altii nu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.