Gestionare bani

Please select a featured image for your post

Una din cele mai importante si totusi neglijate aptitudini este cea a manevrarii banilor. Scoala ii invata pe copii sa citeasca si sa faca socoteli de la o varsta frageda, dar chiar si cei care au terminat liceul este posibil ca nu au avut niciodata o ora in care sa invete cum sa se ocupe de situatia lor financiara.
1. Daca ai copii, invata-i de la o varsta frageda ce inseamna banii si cum se economisesc ei.
2. Fa-ti un buget personal. Primul pas in manevrarea corespunzatoare a banilor este sa faci un buget care sa stii cat trebuie sa economisesti si cati bani poti sa cheltui.
3. Creaza teluri financiare si fa-ti bugetul sa se potriveasca cu aceste teluri. Aproape oricine stie ca este o idee buna sa economisesti bani, dar foarte putini sunt aceia care sunt in stare sa economiseasca atunci cand au portofelul plin de bani numai buni de cheltuit.
4. Trebuie sa stii intotdeauna in ce anume te bagi. Una dintre cele mai mari probleme pe care oamenii le au este manevrarea banilor in mod corespunzator.
5. Citeste stiri legate de finante in mod regulat. O parte importanta a manevrarii banilor este sa te educi in diferite aspecte ale finantelor.

Citeste si:  Conferintele de la Sosea: O floare pentru Mavrogheni si Jazz la Sosea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.