Greseli in cautarea unui job

Gasirea unui cariere prin internet este cu siguranta posibila, dar exista anumite greseli pe care le poti face si pe care trebuie sa le eviti atunci cand folosesti internetul pentru gasirea unei slujbe.
1. Nu aborda pur si simplu companiile mari.Exista intr-adevar site-uri care gazduiesc si job-uri de la companii de renume, dar nu trebuie sa aplici la aceste companii pana nu te asiguri ca CV-ul tau impreuna cu scrisoarea de intentie arata bine.
2. Nu folosi email-ul companiei unde lucrezi momentan pentru a trimite email-uri companiei in care iti doresti sa lucrezi in viitor. Aceasta nu este cea mai buna miscare daca iti doresti cu adevarat sa iti gasesti un alt job, si, in plus, este posibil sa ai probleme si la serviciul tau actual.
3. Nu exagera cu scrisoarea de intentie, dar nici cu CV-ul. Este drept ca CV-ul tau trebuie sa cuprinda toate studiile tale si toata experienta, insa daca CV-ul ajunge sa fie prea lung, atunci incearca sa mai elimini cate ceva, pentru ca un CV lung nu da tot timpul foarte bine.
4. Nu uita de intimitatea ta. Normal ca trebuie sa iti postezi anumite date de contact, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fie toate, intrucat nu este OK ca toata lumea sa stie unde locuiesti si ce numar de telefon ai.
– Intra pe site-urile companiilor in care ti-ar placea sa lucrezi, nu numai pe site-urile de recrutare.
– Nu te baza numai pe internet pentru „vanarea” job-urilor. Un ziar poate face de asemenea minuni.
– Largeste-ti aria de cautare. Intreaba-ti cunostintele daca stiu vreun post liber. Nu se stie niciodata ce poti afla si de unde. Tine minte ca deseori, cele mai bune job-uri nu sunt facute publice, si ca ai nevoie de cunostinte pentru a afla de existenta lor.
Chiar daca poate job-ul mult dorit se poate lasa asteptat, nu iti pierde speranta, nu te demoraliza. Toate lucrurile se intampla la momentul potrivit. Poate ca pur si simplu, acesta nu este pur si si simplu momentul potrivit pentru ca tu sa iti schimbi job-ul. Insista si continua sa cauti.

Citeste si:  Daca doriti sa incercati: niste filme de Craciun fara Mos Craciun

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.