Indecizia in cariera

Esti indecisa in legatura cu directia pe care ar trebui sa o ia cariera ta? Stai linistita , nu este ceva neobisnuit.
De exemplu, in anii ’20, personalitatea unei persoane si abilitatile sale sunt in dezvoltare. Valorile tale, abilitatile, aptitudinile si talentele sunt in dezvoltare. In mod frecvent, o persoana nu se cunoaste prea bine pentru a fac o alegere de cariera specifica.
Un alt factor care cauzeaza indecizia in cariera este da informatia importanta lipseste. Daca simti ca nu cunosti prea multe despre ocupatiile pe care le iei in considerare, documenteaza-te mai bine.
Exista de asemenea situatii in care o persoana este incapabila sa decida chiar si daca au informatiile adecvate si maturitatea necesara. Prin urmare, aici se recomanda un consilier profesional.
O alta abordare este aceea de a parcurge profilul deciziei de cariera disponibil pe internet. Acest test este creat de Dr. Lawrence K. Jones si te va ajuta sa te gandesti la deciziile tale de cariera evaluand modul in care esti de decis, de confortabil cu deciziile pe care le iei, si de ceea ce au nevoie deciziile tale de cariera.
Si, in final, recomandam cu tarie publicatia ” Ce job ti se potriveste cel mai bine?”. Daca esti la facultate sau intr-un mare impas, recomandam ” Alegerea celei mai bune cariere”. Ambele carti sunt practice si bine documentate. Te vor ajuta cu siguranta sa iei decizii bune sau mai bune, sa iei deciziile pe care nu le vei regreta mai tarziu.
Vrei sa alegi o ocupatie care sa se potriveasca calitatilor tale unice? Abilitatilor, talentelor, nevoilor, valorilor si intereselor tale, dar si stilului tau de viata?
Ei bine, cunoasterea calitatilor tale ” unice” nu este usoara. Este o provocare pentru toata lumea. Dar, cu cat ai o imagine mai clara, cu atat vei alege o cariera satisfacatoare.
Este important sa iti notezi ideile. Poti descoperi ca este de fapt destul de dificil de realizat. Multi constientizeaza asta. Dar va face o diferenta majora in intelegerea ta. Noteaza-ti gandurile si sentimentele.
Iata 8 strategii pe care le vei gasi ca fiind folositoare:
1. Fa teste care sa iti masoare abilitatile, interesele, valorile si personalitatea.
2. Uita-te cu atentie la realizarile tale de la scoala sau locul de munca si identifica abilitatile tale.
3. Examineaza modul in care iti ocupi timpul liber.
4. Discuta cu prietenii sau cu membrii familiei care sunt buni ascultatori.
5. Discuta cu un consilier de cariera.
6. Identifica-ti aptitudinile.
7. Scrie o propozitie de misiune personala.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 15-17 februarie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.