Intervievarea unui potential angajat

Atunci cand intervievezi un potential angajat pentru afacere ta, vei avea nevoie cu siguranta sa tii minte cateva lucruri. In primul rand, exista anumite intrebari pe care nu ar trebui sa le pui din motive legale. Acele intrebari au de obicei legatura cu varsta, religia, starea civila, orientarea sexuala, etc. In al doilrea rand, odata ce ai angajat pe cineva, esti obligata sa iti achiti angajamentele fata de ea, angajamente precum plata, beneficii, etc., asa ca va trebuie sa faci o angajare buna.
Timpul tau este valoros, si nu are rost sa il folosesti intervievand oameni care nu se potrivesc cu profilul job-ului respectiv. Citeste toate CV-urile si scrisorile de intentie cu atentie pentru a-i elimina pe aplicantii necalificati. Nu fi timida in a trimite un e-mail sau a da un telefon pentru a cere mai multe informatii inainte de programarea interviului. Limiteaza numarul interviurilor la 5 sau 6.

Citeste si:  Scrisori cu sange albastru

Concentreaza-te pe inteligenta si atitudine

In timpul interviului petrece mai mult timp intrebandu-l pe candidat pentru a-i vedea abilitatile si atitudinea, si concentreaza-te mai putin pe ceea ce a facut el inainte. O persoana inteligenta si entuziasta care are o atitudine potrivite, dar poate putine realizari in trecut, este mai de perspectiva decat o persoana cu multe realizari, dar cu o atitudine necorespunzatoare. Pune-l pe candidat in diferit situatii, pentru a-i determina personalitatea si modul de gandire si actionare. Incearca mai degraba sa porti o discutie cu candidatul, si nu un interviu. Cu cat mai relaxat va fi candidatul, cu atat vei avea mai multe sanse sa il cunosti asa cum e.

Citeste si:  Insulele Baleare: hai la soare!

Permite-i candidatului sa puna intrebari

Intr-un anumit punct al interviului, permite-i candidatului sa iti puna intrebari despre companie, despre pozitie si orice isi doreste el. Daca un candidat nu are intrebari, acesta este un semn rau. Orice persoana entuziasta si curioasa va avea intrebari la care isi va dori raspunsuri, si orice aplicant inteligent se va fi pregatit inainte pentru interviu.

Citeste si:  Indila concerteaza la Bucuresti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.