Interviul pentru entry-level

Interviul de selectie, atunci cand este vorba despre o persoana fara experienta, este usor diferit fata de un interviu cu o persoana ce are in spate cativa ani de munca.
In primul rand, foarte multi dintre angajatori conduc ceea ce se numeste „interviul bazat pe competente”, adica intrebarile lor incearca sa identifice daca tu posezi sau nu o competenta care este importanta pentru succesul in pozitia respectiva.
Daca nu ai experienta, este evident ca aceste intrebari nu pot fi aplicabile si in cazul tau, pentru ca nu ai putea sa descrii cum ai organizat un eveniment, daca tu nu ai facut-o pana acum. Asa ca, intrebarile in interviurile pentru entry-level, sunt intrebari situationale, care vor sa identifice, daca exista sau nu competenta respectiva, prezentandu-ti un anumit scenariu.
Gandeste-te inainte de interviu care ar fi competentele necesare pentru tipul de job la care aplici si incearca sa iti imaginezi cum ar suna intrebarile. Astfel, vei reusi sa iti structurezi discursul mult mai bine.

Citeste si:  Varsovia - orasul Phoenix

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.