Intrebari ilegale la interviu

Legea interzice ca angajatorii sa puna anumite intrebari in timpul interviului.
Interviul este locul unde ai ocazia sa te vinzi ca si angajat. In timpul interviului, angajatorul va incerca in mod evident sa invete mai multe despre tine si cum te poti sau nu te poti potrivi in companie. Principalul motiv pentru care un angajator incearca sa strecoare in interviu intrebari ilegale este acela ca incearca sa obtina informatii despre tine.
Un alt motiv pentru care unii angajatori pun intrebari ilegale este din cauza ca nu stiu sa faca altceva mai bun. Multi interviatori nu sunt antrenati deloc si nu stiu care sunt intrebarile legale si care sunt cele ilegale.
Exemple de intrebari ilegale
-Intrebarile legate de dizabilitati si aptitudini fizice
– Lucruri personale
– Familie si relatii personale
1. Cat de inalta esti?
2. Cati ani ai?
3. Te consideri cu adevarat femeie?
4. Ce religie ai?
5. Ai fost vreodata arestata?
6. Cati copii ai?
7. Esti casatorita?
Pentru a raspunde la aceste intrebari ilegale, nu trebuie in primul rand sa afisezi o reactie ostila. Incearca sa raspunzi la intrebari mai pe ocolite sau nu. Daca nu te simti incomoda, da raspunsurile direct.
Vorbind la modul general, este mai bine sau nu ne confruntam cu interviatorul despre legalitatea intrebarii. Este preferabil sa incercam sa evitam raspunsul, decat sa ne contrazicem. Daca ajungem la o discutie contradictorie cu angajatorul, lucrurile nu vor sta bine cu siguranta pentru noi.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa stiu ce cadou iti daruiesc!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.