Job bun versus viata personala

Toata lumea isi doreste un job bun in ziua de azi, un job bine platit, care sa le aduca satisfactii atat pe plan material, cat si personal.
Cat de bine se impaca insa cele doua? Cariera cu viata personala? Din punctul meu de vedere, cred ca poate exista un echilibru perfect intre cele doua, insa din propria experienta si ultimele trairi, pot spune ca este exact pe dos.
Sunt persoane care se descurca mult mai bine in viata personala atunci cand au pe cineva alaturi si dau mai mult randament, dar si persoane care nu se pot concentra si prefera sa traiasca in singuratate, fara a se implica emotional intr-o relatie.
Pentru unii, acest sacrificiu este considerat de bun augur, mai ales daca pentru ei, prioritatea maxima este strict persoana lor si cariera.
In general, persoanele care se dedica carierei sunt persoane usor egoiste, care nu concept sa-si canalizeze atentia decat pe munca si eventual cate o “mica placere” din cand in cand. Aceste persoane sunt foarte ambitioase si ar merge pana in panzele albe pentru viitorul si binele lor.
Apreciez un astfel de caracter, insa nu pot aprecia felul in care se interiorizeaza si fug de responabilitatile unei vieti personale. Oamenii de afaceri, oamenii de succes ascund in ei multe frustrari si momente nefericite. Lupta pentru putere, pentru bani si pentru siguranta materiala ii face sa fie slabi in viata personala si sa se ascunda in spatele unei masti. De regula, acesti oameni sunt cei care ranesc cel mai mult si fac rau celor din jur, din nevoia de a se proteja.
Cand ajungi sa crezi ca numai singur poti merge mai departe si poti reusi in cariera, nimic nu mai conteaza: renunti la familie, la prieteni, la persoana iubita, la tot.
Din pacate, nu vei face decat sa ajungi sa-ti traiesti viata prin prisma locului de munca. Ce te faci insa, cand realizezi ca job-ul mult visat nu este exact ceea ce cautai si iti doreai? Ce faci cand iti piere acel entuziasm care te face sa valorifici fiecare zi la birou, fara a numara cate sedinte mai ai sau daca ti-ai atins bonusul si target-ul pe luna aceasta?
Ce faci cand realizezi ca de fapt nu ai nimic si ca ai indepartat cele mai dragi persoane din viata ta? Te panichezi si ai vrea sa faci ceva, dar nu stii ce. Familia te va primi cu bratele deschise, insa prietenii? Persoana iubita? Merita oare sa renunti la sentimente si la lucrurile care dau culoare si caldura vietii in favoarea unei promovari la locul de munca?

Citeste si:  Razboi murdar

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.