Job full time vs job part time

Atunci cand iti cauti un job, un factor important pe care oamenii il iau in considerare este numarurl orelor prestate. Studentii pot prefera flexibilitatea unui program part time, in timp ce oamenii cu mai multe obligatii financiare prefera de obicei sa lucreze mai multe ore pentru a aduce mai multi bani acasa. Altii combina un job full time cu unul part time pentru a-si rotunji veniturile. Examinarea stilului de viata in timpul procesului de aplicare ne ajuta sa ne concentram cautarea, astfel incat sa facem cele mai bune alegeri.
40 de ore pe saptamana este numarul tipic in care oamenii trebuie sa lucreze pentru a fi considerati angajati cu norma intreaga, desi se mai intampla sa se lucreze si mai putine ore. De cele mai multe ori insa, se lucreaza mai multe ore, in special atunci cand se incearca respectarea unui deadline. Angajatii permanenti full time sunt deseori eligibili pentru anumite beneficii, precum asigurare de sanatate, vacante, concedii, etc.
In functie de organizatie, orele part time pot fi orice numar sub 40. O medie comuna este de 20-30 de ore pe saptamana.
Angajatii full-time sunt mai apreciati in interiorul organizatiei. Ei participa in totalitate la intalnirile, sedintele organizatiei, sunt implicati in luarea deciziiilor si li se permite un acces mai mare la echipamentele si materialele necesare pentru job-ul lor. Angajatii part time sunt deseori exclusi de la intalniri si sedinte, fiind informati ulterior despre deciziile care s-au luat si trebuie sa caute asistenta sau permisiunea unui angajat full time pentru a intra in anumite zone, sau a avea acces la anumite lucruri.
Oamenii care prefera stabilitatea sunt mai multumiti de obtinerea unui job full time, pentru ca asta inseamna de cele mai multe ori un program fix, un anumit salariu si anumite beneficii. Mai mult decat atat, de cele mai multe ori, beneficiile cresc odata cu anii de munca.
Angajatii cu norma part time pot experimenta si testa anumite profesii, capatand experienta. Multor persoane le place flexibilitatea programului part time pentru ca isi pot face ziua asa cum doresc.

Citeste si:  Tehnici de reducere a stresului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.