Job-ul perfect

Fiecare femeie isi doreste sa aiba job-ul perfect. Insa, inainte de toate, trebuie sa ne gandim ce inseamna pentru noi un job perfect. Trebuie sa ne dam seama de ce anume avem nevoie, ce ne dorim, etc. Daca v-ati hotarat ce anume va doriti, iata cateva lucruri pe care sa le avetii in vedere daca sunteti in cautarea job-ului potrivit nevoilor si dorintelor voastre.

1. Nu te baza pe opiniile generale. Toti isi dau cu parerea despre ce job-uri sunt mai bine platite, despre ce companii sunt sau nu sunt ok etc. Dar nimeni nu poate stii ce e cel mai potrivit pentru tine, iar criteriile pe care le folosesc altii in descrierea job-urilor se prea poate sa nu te reprezinte.
2. Cunoaste-ti cat mai bine nevoile si aspiratiile. Asta e munca de autoanaliza, pe care o poti face singur sau asistat de un consilier psihologic specializat in orientare profesionala. Realmente, fara o definire cat mai clara a nevoilor tale, nu ai cum sa stii ce job te-ar implini cel mai bine.
3. Sporeste-ti increderea in tine. Aici ai mai multe optiuni : daca esti autodidact, poti studia si aplica metode descrise in cartile de dezvoltare personala; te poti asocia cu cineva care are acelasi obiectiv si va puteti sprijini reciproc; poti apela la un consilier care te va ajuta sa iti descoperi punctele vulnerabile si inhibitiile si sa le transformi in puncte forte. Oricum ai proceda, ai nevoie sa iti consolidezi increderea in tine pentru a face fata provocarilor intalnite.
4. Clarifica-ti prioritatile. Este important sa ai mereu in vedere ce anume cauti in primul rand la un job: sa-ti placa activitatea sau sa castigi foarte bine. Acestea pot merge impreuna, putem zice chiar ca un om care isi face cu pasiune job-ul ajunge sa castige din ce in ce mai bine. Dar punand castigul financiar pe primul loc, vei deveni inca unul dintre cei multi la numar care isi fac munca doar din datorie. Si pe termen lung, e o reteta sigura pentru nefericire si ratarea potentialului.
5. Exploreaza. Nu te limita doar la cateva tipuri de job-uri mai cunoscute. Informeaza-te, exploreaza piata muncii si vei avea o gama mai cuprinzatoare de job-uri din care sa alegi. Cu cat mai multe optiuni la indemana, cu atat mai aproape vei fi de identificarea postului potrivit pentru tine.
6. Treci la actiune. Nu te lasa descurajat de ceea ce iti spun ceilalti ca poti sau nu poti. Aplica la job-urile care te atrag, mergi la interviuri in primul rand pentru a-ti imbogati experienta si cunostintele, alege-ti un consultant de la o firma de resurse umane care te va sfatui cum sa te pui in valoare cat mai bine.
Dupa ce ai reusit in sfarsit sa gasesti job-ul care se potriveste cel mai bine cu tine si cu personalitatea ta, ai grija sa il si pastrezi. Stii cum se zice: e usor sa ajungi in varf, dar e mai greu sa te mentii acolo.

Citeste si:  SASE FILME IN COMPETITIA FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM BUCURESTI 2015

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.