Job-uri pentru femeile de peste 40 de ani

Gasirea unui loc de munca in zilele noastre, a devenit un lucru atat de greu de realizat, incat criteriile dupa care ne ghidam tin de experienta, studii, dar si de varsta.
Varsta a devenit unul dintre criteriile eliminatorii atunci cand vine vorba de selectarea personalului angajat de catre orice firma sau angajator.
Daca de cele mai multe ori, tinerii intampina probleme din cauza lipsei de experienta sau a studiilor nefinalizate, nici in randul persoanelor trecute de varsta de 40 de ani nu este mai simplu.
Desi detin o experienta vasta pe piata muncii si au inca puterea si capacitatea de a face fata unui program normal de munca, cele mai multe femei, cu varsta de peste 40 de ani intampina reale probleme in gasirea unui loc de munca.
Angajatorii prefera sa angajeze tineri, cu experienta, cu un aspect fizic deosebit si cu o putere de concentrare sporita. Printre cerintele multor firme ce recrutare se numara si o viata sentimentala stabila sau fara obligatii, care sa nu le poata afecta in nici un fel activitatea de la locul de munca.
Pentru o femeie trecuta de 40 de ani, cu familie, cu responsabilitati, dar cu o experienta buna in spate, lucrurile sunt si mai complicate. Desi greu de imaginat, aceste femei se lovesc de bariera aspectului fizic si a faptului ca o tanara va fi intotdeauna avantajata in comparatie cu ele, de acest lucru.
Chiar si asa, asta nu inseamna ca pentru aceste femei nu mai exista nici o sansa de a gasi un loc de munca sau de a profesa intr-un anumit domeniu.
Femei-moderne s-a gandit sa faca o mica lista cu cele mai bune job-uri pentru o femeie trecuta de varsta de 40 de ani:
1.Consultant – firmele si companiile mari cauta colaboratori in orice domeniu, in special in cel bancar, financiar si de frumusete. Daca va aflati in aceasta situatie, apelati cu incredere la firmele de recrutare care colaboreaza in mod constant cu astfel de firme. Imposibil sa nu gasiti un job part-time care sa va asigure un venit minim.
2.Ghid turistic – desi nu aveti o diploma sau o pregatire in prealabil, foarte multe companii si agentii de turism cauta colaboratori pe care sa-i invete despre anumite obiective turistice, urmand ca mai apoi, dumneavoastra sa-i ghidati pe turisti catre acele locuri minunate care v-au fost prezentate.
3.Vanzatoare de bijuterii hand-made si haine-vintage – in acest sector, nu se tine cont de varsta si alte aspecte legate de fizic. Important este sa aveti tot timpul zambetul pe buze, sa lasati sa se vada cat de optimiste si pozitive sunteti.
4.Redactor – desi nu ati mai cochetat cu “lumea cuvintelor” si nu aveti studii in domeniu, puteti foarte usor sa obtineti un contract de colaborare cu o revista sau un site pentru mamici, spre exemplu. Cu cat inaintati in varsta, cu atat mai multa experienta acumulati si va este mult mai usor sa vorbiti despre anumite subiecte, sa dati sfaturi sau sa gasiti solutii salvatoare pentru cititoarele dumneavoastra.

Citeste si:  Mituri despre alegerea carierei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.