Job-uri sezoniere

Vara, cele mai bune si profitabile job-uri sunt cele sezoniere, care iti pot oferi sansa unui castig sigur si meritat. Joburi sezoniere poti gasi atat la noi in tara, cat si in strainatate, unde salariile sunt ceva mai mari si sansele sa-ti prelungesti contractul la fel, mai ales daca este o tara exotica sau o destinatie turistica foarte cautata.
Cum poti gasi un astfel de job sezonier? Foarte simplu: poti opta pentru varianta internetului, unde vei gasi o multime de site-uri si anunturi unde poti aplica direct CV-ul.
Ai sansa si posibilitatea sa alegi numai acele job-uri care crezi tu ca ti se potrivesc sau care iti fac placere si sa astepti sa fii contactata de catre angajator.
Pentru a obtine un astfel de job, nu uita sa-ti actualizezi informatiile din CV si sa treci toate locurile in care ai mai lucrat, responsabilitatile si limbile straine pe care le vorbesti. Ideal ar fi ca experienta din CV sa fie pe acelasi domeniu sau industrie ca si cel pentru care ai aplicat, pentru a mari sansele unui posibil interviu.
O alta posibilitate de a gasi un job sezonier este sa te inscrii intr-o agentie de recrutare, unde consultantii care se ocupa de procesul de recrutare isi vor da toata silinta pentru a-ti gasi un job pe masura si care sa se potriveasca criteriilor alese de tine.
Probabil te vei intreba care este avantajul acestor firme? Firmele de recrutare au contracte de colaborare cu companiile care cauta personal pentru angajare. La fiecare persoana angajata, consultantul care a facut legatura precum si firma, vor primi o recompensa, sub forma unui comision pentru recomandarea facuta.
Sunt si firme care percep comision de la angajat, nu de la angajator, dar asta difera in functie de domeniu, post si tara.
Daca nu ai un job stabil si vrei sa castigi banuti frumosi in aceasta vara, dar nu vrei sa pleci in strainatate, poti incerca si pe litoralul nostru. Sunt destule terase, restaurante sau hoteluri care fac angajari doar pe timp de vara, cat dureaza sezonul estival.
Indiferent de job-ul pe care il alegi, nu uita ca orice banut in plus este o sansa de a face economii si de a acumula experienta.

Citeste si:  Ce tip de sef ai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.