Loc de munca in strainatate

Gata! Te-ai hotarat! Vrei sa-ti gasesti un job in afara granitelor tarii noastre si te pregatesti intens pentru asta: ti-ai facut cont pe cele mai cautate site-uri de recrutare, ti-ai actualizat cv-ul si te astepti ca din moment in moment sa-ti sune telefonul.
Pentru a obtine un job in strainatate este nevoie de mult mai mult de atat. In primul rand, trebuie sa iti faci un CV care sa contina detalii importante referitoare la experienta ta.
Este recomandat sa treci toate locurile de munca pe care le-ai avut, cu conditia ca domeniul in care ai lucrat sa nu difere de la un job la altul. Desi tie iti poate parea un lucru bun, prin prisma faptului ca ai capatat experienta in mai multe domenii, pentru angajator acest lucru poate proba contrariul, si anume ca nu ai reusit sa te adaptezi unui loc stabil de munca sau ca nu ai facut fata cerintelor acestuia.
Pe langa asta, este foarte important sa treci exact care au fost atributiile tale, la fiecare loc de munca. In felul acesta, angajatorului ii va fi mult mai usor sa-si faca un profil al candidatului si sa ia decizia de a te chema la un interviu.
Lasa modestia deoparte si trece si care au fost realizarile tale, fara a exagera sau baga de la tine lucruri care nu s-au intamplat. Conform proverbului “ce e prea mult strica”, mai bine ii dai ocazia angajatorului de a-l impresiona placut in timpul interviului, nicidecum cand iti analizeaza cv-ul.
Pentru a aplica pentru un job in strainatate este foarte important sa treci data de cand ai fi disponibila sa incepi lucrul si ce asteptari salariale minime ai.
Cu cat cunosti mai multe limbi straine, cu atat mai bine si mai usor va fi sa obtii un job. Asa ca nu uita sa treci in cv cate limbi straine cunosti si gradul de intelegere, vorbire si scris.
Scrisoarea de intentie este si ea un pas important pentru un job in strainatate. Foarte multi angajatori vor sa afle care sunt motivele pentru care ai pleca si ai accepta sa lucrezi in alta tara.
Increderea si stapnirea de sine sunt doua dintre cele mai importante chei in obtinerea cu succes a unui job in afara granitelor tarii tale.

Citeste si:  Filmul "Restul e tacere", regizat de Nae Caranfil, este marele castigator al premiilor Gopo 2009

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.