Management de succes

Please select a featured image for your post

Un manager eficient acorda atentie multor fatete ale managementului, lidershipului si acumularii de noi cunostinte in interiorul organizatiei.
Cea mai importanta problema in managementul de succes este sa fii o persoana pe care altii isi doresc sa o urmeze. Fiecare actiune pe care o faci in timpul carierei intr-o organizatie influenteaza decizia oamenilor de a te urma sau nu.
Un manager de succes, unul pe care altii vor sa il urmeze trebuie :
– Sa construiasca relatii interpersonale eficiente si responsabile
– Sa comunice eficient atat in persoana, cat si online. Sa asculte si sa acorde feedback.
– Sa construiasca echipa si sa ii ajute sa colaboreze eficient.
– Sa inteleaga aspectele financiare ale afacerii si sa stabileasca obiectivele si masurile necesare.
– Sa stie cum sa creeze un mediu in care oamenii experimenteaza morala pozitiva si recunoasterea si angajatii sunt motivati sa munceasca din greu pentru succesul afacerii lor.
– Sa fie un exemplu, incurajandu-i si pe ceilalti sa faca la fel.
– Sa ajute oamenii sa se dezvolte si sa isi imbunatateasca aptitudinile si capabilitatile prin educatie si invatarea la locul de munca.

Citeste si:  Lista castigatorilor premiilor Oscar 2009

Un management bun este necesar pentru a pastra o afacere pe roate. Un manager trebuie sa aiba aptitudini manageriale de succes care sa contina mai mult decat cunostinte si nimeni nu poate sa aiba aceste aptitudini atunci cand incepe o cariera de management. Nimeni nu s-a nascut un manager de succes. Este vorba despre un proces de invatare. Aceste aptitudini pot fi atinse prin educatie, training, mentoring, si studiu, dar ai nevoie de curaj pentru a dezvolta o strategie care sa faca compania sa ajunga intr-un anumit nivel. Un manager are nevoie sa posede aptitudini care sa-l ajute sa interactioneze cu oamenii, sa delege eficient, sa aiba flexibilitate, capacitati de lider care sa stie cum sa isi motiveze angajatii.
Un manager nu are nevoie de toate cunostintele tehnologice ale produsele care sunt facute in compania pe care o conduce, dar are nevoie sa arunce o privire in procesul de productie si trebuie sa aiba o viziune, sa aiba teluri pentru viitorul apropiat sau mai indepartat.

Citeste si:  Costa Rica, exotism la preturi ridicole

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.