Munca in strainatate

Cate motive nu exista pentru a pleca si pentru a obtine un job in afara granitelor? Stim foarte bine ca motive sunt o multime, asa cum exista avantaje si dezavantaje.
Intotdeauna am fost de parere ca trebuie sa privesti partea buna a lucrurilor si sa incerci sa nu renunti din prima doar pentru ca exista si o parte mai putin buna. Sa fim seriosi..asa cum exista bine si rau, asa cum exista dragoste si ura, asa exista avantaje si dezavantaje, insa este important sa vedem mai intai acele lucruri bune si sa ne pastram optimismul tot timpul.
De cand criza financiara a devenit un fenomen care se extinde la nivel modial, este destul de greu sa obtii un job bun, care sa te satisfaca din toate punctele de vedere: program, salariu, responsabilitati, timp liber. Cel mai important este sa stii tu ce iti doresti de fapt de la un job si sa faci in asa fel incat sa nu uiti ca ai o familie, prieteni sau o persoana iubita care te asteapta acasa.
Foarte multe persoane care pleaca in strainatate pentru a-si gasi un job bun, uita de regula ca au plecat de undeva si ca la inceput de drum anumite persoane le-au fost alaturi si i-au sustinut.
Asta nu este nici un motiv, nici un lucru de apreciat la persoanele care isi incep o noua viata in alta tara.
Motivele pentru care se merita sa pleci si sa lucrezi in strainatate sunt desigur, legate de partea financiara in primul rand. In strainatate salariile sunt mult mai mari, conditiile de munca mult mai bune si mediul mai placut si mai relaxat.
In al doilea rand, cultura si oamenii sunt cu totul altfel: mult mai educati, mult mai deschisi la nou si la schimbare si mai calzi.
Ai posibilitatea sa intri intr-o alta lume, sa cunosti alte valorii, principii si sa schimbi ceea ce crezi ca merita schimbat la tine si la felul in care te privesc cei din jur.
Nu lasa insa strainatatea sa te “instraineze” de toti cei de acasa, de cei pe care i-ai lasat in urma si care iti simt lipsa mai mult ca niciodata.

Citeste si:  Inventar de mame si fiice bolnave

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.