fbpx

Negocierea eficienta a salariului

Care este primul lucru la care ne gandim atunci cand ne angajam la un nou loc de munca? La colegi? Nu. La seful tau? Nu chiar. La bani? Absolut.
Deci care este diferenta dintre obtinerea unui job placut cu un salariu decent, sau obtinerea unui job si un salariu mare?
Fie ca esti bancher sau reprezentant de vanzari, ia un pix si o foaie de hartie si ia notite. Aceste sfaturi pentru o negociere eficienta a salariului te pot ajuta si pot face diferenta pe statul de plata.
1. Arata-ti experienta si know-how-ul
Pune experientele tale trecute pe asa si lasa-l pe angajator sa vada exact de ce te-ai potrivi pentru pozitia respectiva. Experienta este un instrument foarte eficient in negocierea salariului.
2. Pune numerele acolo unde iti sta gura
Fluturarea joburilor anterioare nu este suficient. Trebuie sa demonstrezi exact ce ai realizat. Arata-le angajatorilor ca ai crescut vanzarile departamentului cu 20% si ai dublat productivitatea in sase luni.
3. Nu intreba de salariu
Unul din lucrurile de baza ale negocierii este sa te asiguri ca ii lasi pe angajatori sa faca prima oferta. Este preferabil sa lasi discutiile actuale salariale pana ajungi intr-o pozitie sigura. Intr-un anumit punct, va fi mai usor sa negociezi din moment ce stii exact ca firma aceea te vrea.
4. Arata incantare in ceea ce priveste pozitia respectiva
Motivatia este cheia unei bune productivitati. Fii sincera in legatura cu aceasta emotie si pune-ti fata aceea zambitoare pentru a-i arata angajatorului ca singurul lucru care te poate opri din a accepta jobul este compensarea.
5. Nu iti aduce viata personala in negociere
Salariul este bazat doar pe bugetul companiei si capabilitatea de a indeplini sarcinile. Asa ca, daca spui ca vrei sa iti iei un caine sau un ceas, nu te va duce prea departe.
6. Fa studii in legatura cu pozitia respectiva
Atunci cand intri in camera, ar trebui sa stii, de la A la Z, ce anume presupune acea pozitie, ce aptitudini se necesita, care este salariul mediu in industrie si cererea de pe piata.
7. Cunoaste-ti salariul minim dorit
Angajatorii se asteapta sa negocieze salariile cu noii angajati. Si daca vezi ca acea companie nu este capabila sa se potriveasca cu salariul minim, nu fii timida sa le ceri un pachet mai mare sau chiar sa refuzi oferta.
8. Fii calma si incearca sa detii controlul
Ultimul lucru pe care viitorul tau sef vrea sa il vada este ca renunti si iti iesi din minti.

Citeste si:  Statiunea HOMOROD - relaxare in Muntii Harghita
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.