fbpx

Negocierea salariului

Exita 11 conditii de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand iti negociezi salariul. Pentru a face din aceasta negociere una dintre cele mai reusite din viata ta, trebuie sa:
1. Fii pregatita. Cu cat ai mai multe informatii despre valoarea ta pe piata, cu atat te indrepti mai tare spre succes. Aceasta este prima regula intrucat este si cea mai importanta. Exista o multime de informatii disponibile pe internet, la biblioteca publica, asociatiile profesionale si grupurile de prieteni. Timpul petrecut invatand cum sa negociezi si sa te pregatesti pentru negocieri poate fi cea mai buna investitie pe care o vei face vreodata.
2. Recunoaste ca negocierile de angajare sunt diferite.
Atunci cand negocierile i-au sfarsit, va trebui sa muncesti cu persoana cu care ai negociat. Mai mult decat atat, succesul tau viitor depinde de acea persoana. Asa ca, in timp ce vrei sa negociezi cat mai bine cu putinta, trebuie sa o faci in asa fel incat sa nu iti afecteze imaginea. In acelasi timp, principala preocupare a angajatorului nu este negocierea unui pachet de compensari mai mici. Mai degraba se vor concentra in a te face sa accepti slujba.
3. Intelege-ti nevoile si pe cele ale angajatorului
Pentru a avea succes intr-o astfel de negociere, trebuie sa iti examinezi prioritatile. Ce vrei cu adevarat? Te simti confortabil cu un salariu mai mic? Esti capabila sa faci fata unor situatii dramatice? Intelegerea nevoilor tale te va ajuta de asemenea sa determine tipul de companie pentru care vrei sa lucrezi.
4. Intelege dinamica negocierilor particulare
Uneori ai nevoie de aptitudini care sunt la mare cautare. Si uneori poti fi una dintre putinele candidate calificate pe care compania s-ar bucura sa le angajeze. Intelegerea situatiei si a pozitiei fiecarei parti te va ajuta sa determini cand sa fortezi nota si cand sa te retragi.
5. Nu minti niciodata, dar foloseste adevarul in avantajul tau.
Nu numai ca este gresit sa minti, dar in negocierile de angajare, este si ineficient. Daca minti in timpul negocierilor, mai devreme sau mai tarzi vei fi prinsa. Odata ce esti prinsa, chiar daca nu pierzi oferta, vei pleca cu un dezavantaj enorm de mare, si credibilitatea ta va fi intotdeauna pusa la indoiala.
6. Foloseste incertitudinea in avantajul tau.
Cu cat obtii mai multe informatii, cu atat vei obtine ceea ce iti doresti.
7. Fii creativa.
Ia in considerare valoarea intregului pachet. Cauta diferite moduri de a-ti atinge obiectibele.
8. Concentreaza-te asupra telurilor, nu asupra castigului.
De cele mai multe ori in negocieri, actul castigului devine mai important decat atingerea telurilor. Si este de asemenea important sa nu il faci pe viitorul tau sef sa se simta ca a pierdut in negociere.
9. Trebuie sa stii cand sa te opresti din negociat
Singurul mod sigur de a pierde tot ce ai obtinut este sa fii zgarcita. Vine un moment intr-o negociere cand trebuie sa te multumesti cu ce ai obtinut pana atunci.
10. Nu uita niciodata ca angajarea este o relatie.
Negocierile pentru un job incep intr-un anumit punct pentru cariera ta cu o companie.
Intelegerea acestor principii iti va permite sa porti o negociere eficienta.

Citeste si:  Promotie de weekend la TaraFashion.ro
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.