Obiective de performanta

Notarea unor obiective solide de performanta te pot ajuta sa ai succes in cariera ta. Trebuie, bineinteles, sa lucrezi pentru indeplinirea acelor obiective si, atunci cand reusesti acest lucru, trebuie sa le updatezi si sa scrii altele noi pentru a continua sa avansezi in cariera. Obiectivele care sunt scrise bine sunt specifice, masurabile, pot fi atinse, relevante. Acestea sunt cele ce se numeste obiective inteligente. Exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand scrii si stabilesti aceste obiective, in mod ideal cu ajutorul supervizorului tau.
1. Fii ambitioasa, dar realista atunci cand scrii aceste obiective de performanta. Obiectivele sunt menite sa te ajute, sa te motiveze, nu sa te demoralizeze.
2. Incepe fiecare obiectiv cu un verb de actiune, un cuvant care descrie un act sau o activitate.
3. Foloseste cife sau masuri ori de cate ori este posibil ( cantitati, ratinguri, date, perioade de timp, etc)
4. Ai grija ca toate obiectivele sa fie relevante pentru job-ul tau intelegand telurile departamentului si companiei, ca un intreg. Performanta job-ului tau ar trebui sa aiba legatura direct cu obiectivele departamentului, care, ar trebui la randul lor sa sprijine telurile companiei.
5. Asigura o anumita perioada de timp in care sa iti propui sa atingi acel obiectiv. Numai asa vei stii cand anume obiectivele de performanta sunt atinse si cand nu. Un obiectiv fara un deadline nu este un obiectiv, ci mai degraba o sugestie.
6. Descopera cum anume se potrives obiectivele de performanta cu realitatea. Desi asteptarile tale in ceea ce priveste performanta sunt mari, este posibil sa fii putin dezamagita, intrucat supervizorul sau managerul iti poate spune ca nu sunt reale, si ca nu se pot indeplini. Prin urmare, acestea trebuie sa fie mai specifice. Performanta ta poate sa fie evaluata cu usurinta daca implica determinarea modului in care stabilesti obiectivele, care trebuie sa fie extrem de realiste pentru a putea fi atinse pana la deadline-ul stabilit.

Citeste si:  Harrison Ford sufera pentru padurile tropicale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.