Ordine pentru o eficienta ridicata

Specialistii au elaborat ideea ca o mai buna organizare a spatiului de lucru te ajuta sa te concentrezi mult mai usor la ceea ce ai de facut, iti ridica moralul si iti confera o imagine pozitiva in ochii celorlalti. Totodata, un birou ordonat si aerisit presupune si mai mult confort – in fond, petreci mai mult timp la serviciu decat acasa, nu? Cu exceptia cazului in care lucrezi de acasa, ceea ce nu te scuteste de efortul de a-ti organiza eficient spatiul de lucru.
Avantajele pe care le ai, odata ce iti pui in ordine ustensilele de lucru si nu numai, pot fi mai numeroase decat ai crede:
– vei gasi mult mai repede ceea ce te intereseaza, fara irosi timp si energie cautand un lucru (care – culmea! – va fi de negasit exact atunci cand ai mai mare nevoie de el).
– vei fi mai productiva si te vei concentra mai usor.
– vei face impresie buna atat conducerii (sefului direct sau membrilor consiliului director), cat si colegilor sau chiar clientilor care viziteaza compania.
– te vei simti mult mai energica si „pusa pe fapte mari” in momentul in care te va intampina un birou curat si organizat dimineata, la inceputul unei noi zile de munca.
– vei tine praful la distanta mult mai usor – o actiune imperios necesara, mai ales daca esti alergica.
In cazul in care si tu te incadrezi in categoria persoanelor ale caror birouri arata ca „dupa razboi” si intampini dificultati in a te concentra din cauza acestui lucru, iata cativa pasi catre o mai buna organizare si, implicit, eficienta la locul de munca:
-In primul rand, debaraseaza tot ceea ce se afla pe sau in biroul tau. Astfel, vei putea indeparta usor orice urma de praf. Pe masura ce aranjezi documentele sau diverse obiecte in sertare, le poti sterge, unul cate unul, de praf.
-Hartii cu diverse notite, pline de praf, pe care nu le mai folosesti, agende vechi, diverse materiale didactice, instrumente de scris care nu mai functioneaza – toate acestea ocupa spatiu si iti „ingreuneaza” biroul. Este mai bine sa renunti la ele si sa le inlocuiesti cu altele noi, pentru ca biroul tau sa arate chic si sa fie practic.

Citeste si:  Viata de leader (partea I)

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.