Pierderea unui loc de munca

Studiile arata ca pierderea unui loc de munca este una din cele mai stresante situatii din viata unei persoane, alaturi de divort, inchisoare sau moartea unei persoane dragi. Asa ca, sa treci printr-un astfel de moment nu este deloc usor si te poate conduce foarte usor spre panica. Multi oameni nu stiu cum sa faca fata unei astfel de situatii.
Depinzand de cat de mult ti-a placut ceea ce faceai la fostul loc de munca vei experimenta diferite sentimente, de la axietate la furie. Exista cativa pasi emotionali pe care aproape fiecare persoana ii va face dupa concediere: negarea si socul sunt normale si apar instantaneu urmarate de furie si resentiment.
Pentru ca primele saptamani dupa pierderea slujbei vor fi foarte stresante atat pentru corp cat si pentru minte, ar trebui sa ai ceva mai multa griaj de tine. Este foarte important sa nu lasi depresia sa te distruga.
-Odihneste-te suficient de mult in fiecare noapte pentru ca te ajuta sa te concentrezi pe parcursul intregii zile.
-Mananca corect- acesta este un alt element important in a te putea concentra.
-Exercitiile-te pot ajuta sa iti iei mintea de la problemele recente.
-Pastreaza o viziune optimista asupra vietii-chiar daca poate suna dificil. Acorda-ti timpul sa meditezi cu ceea ce s-a intamplat in viata ta si incearca sa intelegi ca nici un eveniment nu are parti negative.

Citeste si:  Calculeaza-ti cheltuielile

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.