Plan de afacere

Un plan de afacere este principalul pas catre inceperea unei afaceri, precum si un instrument important pentru monitorizarea progresului si cresterea companiei. Mai jos regasiti cateva motive cheie pentru care ar trebui sa incepeti un plan de afacere .
1. Pentru a atrage investitori
Inainte ca investitorii sa decida daca sa investeasca sau nu in afacerea ta, trebuie sa stie cat face afacerea ta, cum vor fi cheltuiti banii lor, si daca vor avea profit.
2. Pentru a vedea daca ideile tale de cariera vor functiona
Scriind un plan de afacere si subliniind fiecare aspect al acesteia, poti sa determini daca ideea ta este cu adevarat viabila.
3. Pentru a sublinia fiecare zona a afacerii.
Un plan de afacere vor asigura o vedere de ansamblu al tuturor aspectelor ale afacerii. Vei fi in stare sa detaliezi cine, cum, unde, cand si de ce.
4. Pentru a invata despre piata
Cercetare, analizarea si scrierea despre piata nu numai ca iti asigura o privire de ansamblu a afacerii, ci si iti da o vedere asupra pietei.
5. Pentru a determina nevoile financiare
Procesul scrierii planului de afacere te vor forta sa analizezi mai bine.
6. Pentru a-ti monitoriza afacerea
Un plan de afacere ar trebui sa serveasca ca un instrument de afacere pe care tu poti sa il folosesti pentru a monitoriza progresul.
Si nu uita ca intr-o zi vei vrea sa iti vinzi afacerea si vei avea nevoie si atunci de un plan de afacere bine pus la punct. Exista bineinteles, anumite instrumente care te pot ajuta. Invata despre ele, pentru ca din fericire, nu trebuie sa descoperi singura cum sa creezi un plan de afacere singura.
Oricat de greu ti s-ar parea la inceput, trebuie sa accepti faptul ca un plan de afacere iti este necesar si sa il intocmesti in mod corespunzator, intrucat iti va fi folositor nu numai la inceputul afacerii, ci pe tot parcursul ei, si chiar, dupa cum am mai spus, chiar si in momentul in care iti vei dori sa iti vinzi afacerea aceasta si sa te apuci de altceva. Acest plan iti va fi de folos pentru a avea un profit cat mai mare.

Citeste si:  Adrian Ghenie, Serban Savu si Ciprian Muresan - in topul celor mai tranzactionati si apreciati artisti din lume in 2014

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.