Plantele stimuleaza creativitatea la locul de munca

Secretul succesului in business se gaseste in natura, arata expertii. Performanta si crativitatea angajatilor pot creste datorita plantelor din birou.
Calea de a castiga un avantaj competitiv in piata de business pare a fi usor de atins: forta de munca motivata si performanta. Insa cateodata cele mai usoare lucruri poti fi dificil de atins. Un studiu recent, realizat de Texas A&M University, demonstreaza importanta plantelor din mediul de lucru asupra starii de spirit a angajatilor.
„Cercetarea noastra arata ca o schimbare simpla, precum asezarea florilor si a plantelor in preajma birourilor poate avea o influenta destul de mare”, spune Dr. Roger Ulrich. „Productivitatea oamenilor, in forma inovatiilor si rezolvarea creativa a problemelor s-a imbunatatit, ceea ce poate face diferenta intre un succes mediu si unul rasunator in afaceri”, adauga el.
Intr-un experiment de opt luni, echipa de la Universitatea din Texas a studiat legatura intre flori si productivitatea la locul de munca. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au recrutat 101 participanti pentru a lua parte la studiu. In timpul celor opt luni, acestia au luat parte la protocoale emotionale, de creativitate si de atentie, in conditiile in care au fost controlati cu grija, cu toate ca mediul a fost unul similar conditiilor normale de munca intr-un birou. Participantiolor li s-a cerut sa rezolve o serie de sarcini in diferite medii, alese la intamplare: cu flori proaspete, cu sculpturi abstracte sau fara ornamente.
In timpul studiului, atat barbatii, cat si femeile au dat dovada de mai multa creativitate in spatiile care includeau plante. Astfel, barbatii au generat cu 15% mai multe idei, in timp ce femeile au gasit solutii mai ingenioase si mai creative la problemele propuse. Impactul florilor asupra productivitatii la birou a fost studiat de profesorul Roger Ulrich, profesor de arhitectura peisagistica recunoscut la nivel international ca expert in influenta mediului asupra sanatatii oamenilor. Studiul aduce mai multe argumente evidentei stiintifice conform careia florile si plantele, ca de altfel si alte elemente naturale, au un efect benefic asupra mintii si a emotiilor.

Citeste si:  Aparati-ne de polutie!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.