Practica

Practica este un lucru esential atunci cand esti student sau masterand. Marea problema este insa unde o faci. Trebuie sa stii ca locul in care faci practica este un factor decisiv in cariera ta. In timpul practicii inveti multe si daca te descurci este foarte posibil ca cei din companie sa te opreasca, oferindu-ti un job.
In primul rand trebuie sa afli exact ce iti doresti. Stagiarul, la fel ca si angajatul, trebuie sa isi fixeze campul de interes si sa isi recunoasca competentele. Aceste lucruri esentiale trebuie stabilite inainte de a depune candidaturile.
CV-ul este cartea ta de vizita, pentru ca te recomanda cel mai bine. Daca esti studenta, trebuie sa pui in evidenta cunostintele tale, competentele, calitatile personale si studiile urmate. Nu prea ai experienta in campul muncii? Mizeaza pe angajamentul si reusitele tale scolare si sociale pentru a-ti imbogati CV-ul.
Scrisoarea de intentie te ajuta si in aceasta situatie, deoarece iti acorda posibilitatea sa faci o buna impresie viitorului angajator.
Apeleaza prima data la companiile despre care stii sigur ca accepta stagiari. Bineinteles, ele trebuie sa isi desfasoare activitatea in domeniul tau de interes sau trebuie sa aiba macar un departament ce tine de acesta.
Ca si in cazul unui job, si in cel al unui stagiu de practica este important sa cunosti compania la care apelezi. Asta nu doar pentru a face o impresie buna, ci si pentru a sti in ce masura ea corespunde pretentiilor tale. Incearca sa afli cat mai multe despre stagiul de practica la care iti depui candidatura.

Citeste si:  Astazi se lanseaza Wellness Show- primul targ de fitness, wellness, spa, frumusete si ingrijire corporala!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.