Pregatirea concediului

Dupa un an greu de munca, este randul tau sa-ti iei concediul si sa te bucuri de cateva zile minunate de soare, liniste si vacanta, alaturi de cei dragi sau de iubitul tau.
Stiu ca esti nerabdatoare sa-ti parasesti biroul pentru cateva zile sau saptamani, dar inainte de asta asigura-te ca ai lasat totul in regula si ca ti-ai dus la bun sfarsit toate proiectele.
Inainte de a trimite cererea de concediu catre seful tau, asigura-te ca iti va aproba zilele si ca nu vei avea probleme in cazul rezervarilor unor bilete de avion si a deplasarii in alta tara, spre exemplu.
In cazul in care job-ul tau presupune mentinerea legaturilor cu alte companii, furnizori sau clienti importanti, nu uita sa le trimiti un e-mail in care sa anunti perioada in care vei fi in concediu, pentru a nu fi contactata intre timp.
Este foarte important sa faci acest lucru, deoarece in cazul in care te vor cauta pe telefonul de serviciu sau iti vor trimite e-mail-uri, sa nu creada ca esti neserioasa sau ca nu iti faci treaba cum trebuie.
De asemenea, nu uita sa rogi un coleg sau o colega cu care te impaci cel mai bine, sa-ti urmareasca contractele sau evolutia lucrurilor efectuate de tine, cat timp esti plecata. Daca se intampla ceva si trebuie sa iei masuri urgente, este bine sa ai pe cine conta, la nevoie.
Nu uita sa lasi totusi numarul personal de telefon persoanei careia ii lasi in grija treaba sau responsabilitatile tale, pentru a putea da usor de tine in caz ca va avea nevoie de informatii suplimentare.
Inainte de a pleca in concediu, mergi si pe la departamentul de resurse umane si fa rost de o adeverinta de salariat. Nu de alta, dar poate vei avea nevoie de ea in concediu si nu are rost sa bati drumul pana la serviciu pentru o hartie.
Daca lucrezi singura in birou, nu uita sa lasi o cheie de rezerva unei colege, pentru a putea intra in caz ca sefii au nevoie de ceva din birou sau pentru a permite femeii de serviciu sa faca macar o data la doua zile sa faca putina curatenie.
Nu uita sa-ti iei la revedere de la colegii apropiati si sa lasi grijile si probleme de serviciu la locul de munca.

Citeste si:  Vacanta pe drum - road trip

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.