Pretentii salariale realiste

Consideri ca meriti o marire de salariu? Bine ai venit in club. Nici unul dintre noi nu este platit pe cat consideram noi ca meritam.
Acum ca am stabilit asta, haide sa aruncam o privire asupra cum ai putea sa fii in stare sa iti maresti salariul.
Fii realista
Primul lucru este sa realizezi ca o marire de salariu este foarte probabil sa nu fie posibila. Cea mai buna modalitate de a ne creste salariul este sa demonstram ca putem sa facem mai mult decat ne-o cere postul pe care il ocupam. In acest caz, orice marire ar fi bine venita.
Negociaza
Este de asemenea recomandabil sa ne revizuim performanta pe ultimele sase luni pentru a vedea daca meritam o marire. Se sugereaza de asemenea sa cerem la inceput recompense nemonetare, precum o vacanta platita sau cateva zile libere.
Pe de alta parte, daca esti in mijlocul unei cautari de job si nu ti se ofera banii pe care ii doresti, o alternativa ar fi sa iti renegociezi bonusurile.
Daca ti se ofera putini bani, ar trebui sa iei in considerare si restul pachetului, sa vezi ce beneficii mai ai. Oamenii care cauta un loc de munca uita sa ii mentioneze companiei de asigurarea de sanatate. Desi uitam de ea, sau o neglijam de cele mai multe ori, aceasta asigurare este extrem de importanta.
Este recomandabil sa ai mare grija atunci cand iti renegociezi salariul sau atunci cand iti doresti o marire, intrucat trebuie sa pui problema cu delicatete si sa fie o marire bine meritata.

Citeste si:  Turcia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.