Proceduri program de audit

Un program de audit este o serie de proceduri folosite pentru a evalua situatia financiara a companiei sau procesele operationale. Programele de audit sunt create pentru a testa functiile specifice, precum chitante, facturi, inregistrari contabile, bilantul, cheltuielile, incasarile, etc. Tipurile comune de audit includ auditul intern si auditul extern. Auditul intern reprezinta un proces informational condus de angajatii companiei. Auditul extern este de cele mai multe ori condus de o institutie publica.
Primul pas in programul de audit este faza planificarii. Auditorii vor determina functiile specifice care vor fi auditate si scopul auditului.
Urmeaza apoi programarea activitatii de audit. Aceasta este etapa in care se stabileste perioada in care firma respectiva va fi auditata.
In faza de executare a lucrarilor are loc aprecierea controlului intern, controlul conturilor, examenul situatiilor financiare.
In faza finala, avem evenimentele posterioare inchiderii exercitiului, utilizarea lucrarilor altor profesionisti, alte lucrari necesare inchiderii, raportul de audit, documentarea lucrarilor de audit.

Citeste si:  Pisica familiei Bush a murit

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.