Profita de ceea ce ai pentru a obtine un nou job

Cu totii avem slabiciuni sau defecte pe care deseori incercam sa le tinem ascunse. Ele nu ne recomanda intr-un mod pozitiv si, prin urmare, le ascundem, sperand ca nu vor fi vazute. Dar te-ai gandit vreodata ca un defect te poate recomanda pentru un job anume?
Alte persoane pot descoperi faptul ca anumite trasaturi ale tale pot fi puncte slabe. Nu te grabi sa te schimbi, dar incearca sa transformi aceste puncte slabe in adevarate calitati si vei vedea ca vei putea folosi aceste ” daruri” pentru un job.
1. Esti prea vorbareata
Ti se spune deseori ca vorbesti prea mult si preferi sa faci asta in loc sa muncesti. Pauzele tale de cafea se extind si uneori colegii te evita pentru ca stiu ca le poti rapi din timp.
Ce job-uri ti se potrivesc?
Specialist in relatii publice
Acesta trebuie sa pastreze legatura cu oamenii din interiorul companiei, si cu mediul extern al companiei. Trebuie sa fii mai mult decat o persoana placuta, trebuie sa vorbesti mult, sa dai raspunsurile potrivite atunci cand compania este asaltata de presa si trebuie sa ai cuvintele la tine pentru a face fata situatiilor de criza, sa vii cu solutii si cu mai multa energie.
Agent de vanzari
Trebuie sa stii cum sa vorbesti si sa convingi oamenii pentru a cumpara un produs. Aici nu sunt recomandate persoanele introvertite, asa ca te-ai potrivi perfect prototipului pentru un candidat ideal pentru un asemenea post. Si va trebui chiar sa vorbesti mult, pentru ca acesta este job-ul tau principal.
Ghid turistic
Dupa o documentare profunda si un anumit training, vei putea sa fii in stare sa asiguri informatii suficiente pentru turisti, care isi doresc sa viziteze anumite destinatii turistice.
2. Esti lenesa in timpul zilei si activa noaptea
Exista oameni, inclusiv tu, care au mai multa energie noaptea decat ziua. Daca in timpul zilei esti in stare sa dormi pur si simplu pe tastatura, si abia astepti sa vina seara pentru a fii in forma, iata care sunt job-urile care ti se potrivesc.
Ce job-uri ti se potrivesc?
Receptionista la aeroport
Acest job necesita deseori schimburi de noapte, pentru ca atunci numarul clientilor este mai mare. Ti-ar placea sa fii activa in timpul noptii cand oamenii lucreaza ca in timpul zilei.
Dispecer la 112
Energia pe care o ai in timpul noptii te va ajuta sa te tina treaza si activa in orele inc are altii nu concept sa stea treji.
Ospatarita in club
Energia din timpul noptii te va ajuta sa ramai treaza si sa te si distrezi in timpul noptii.

Citeste si:  Pete Doherty scientolog

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.