Promovarea afacerii

Care este cea mai buna modalitate prin care poti sa iti promovezi afacerea? Cum poti sa atragi potentiali noi clienti fara sa investi foarte multi bani? Cum poti face ca toata lumea sa afle de afacerea ta, dar intr-un mod cat mai ieftin?
Promovarea afacerea este o adevarata provocare pentru afacerile mici. Fie ca esti abia la inceput sau te afli deja in aceasta lume a afacerilor de ceva timp, aceste strategii de marketing te vor ajuta sa gasesti noi clienti fara sa cheltui o avere.
1. Planuieste-ti atacul
Defineste care sunt cele mai bune atuuri ale tale si determina care este cel mai bun mod prin care poti sa iti imbunatesti punctele slabe. Determina-ti obiectivele, fiind cat mai specifica cu putinta.
2. Daca afacerea ta nu dispune inca de un website atunci e cazul ca acum sa il aiba. Daca nu iti poti permite sa platesti un web-designer pentru a-l crea, atunci poti sa il creezi tu singura pe unul din serverele gratuite.
3. Creaza un profil pentru afacerea ta pe LinkedIn, Facebook si Twitter. Asigura-te ca profilul afacerii tale include o buna descrie, cuvinte cheie si un link catre site-ul tau.
4. Contactele sunt foarte importante si atunci cand vine vorba de promovarea afacerii. Nu conteaza ce stii, ci pe cine stii. Aceasta fraza este plina de adevar. Atunci cand esti abia la inceput, vei descoperi ca foarte multi clienti au aflat de afacerea ta de la altii.
5. Bineinteles, daca ai anumite posibilitati financiare si iti doresti sa investesti ai putea sa optezi sa mergi pe ruta traditionala si sa iti faci publicitate.
6. Ofera, daca este posibil bonusuri clientilor pentru a-i face sa revina si sa spuna si altora despre afacerea ta.
7. Poarta-te frumos cu clientii tai, intrucat ei sunt foarte, foarte importanti pentru dezvoltarea afacerii tale. Fara ei practic, tu nu existi ca si business. Modul in care iti tratezi clientii poate sa fie la fel de important ca si nivelul aptitudunile tehnice.
8. Imaginea brandului tau este foarte importanta. Fara ea nu poti face nimic. Stabilirea unui brand este unf actor cheie in promovarea oricarei activitati a afacerii. Creaza o imagine corporate pentru companie.

Citeste si:  Azerbaidjan: relicve preistorice si cladiri avangardiste

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.