Punctualitatea, extrem de importanta

La prima vedere, ar putea parea o cerinta extrem de simplu de dus la indeplinire; nu trebuie decat sa iti organizezi bine timpul si sa-ti iei o marja de 10-15 minute, pentru eventualele situatii neprevazute. Nu pare foarte dificil; cu toate acestea insa, pentru multe persoane pare sa fie o problema cel putin spinoasa.
Despre punctualitate, se spune ca este „politetea regilor” si ar fi bine sa iei in serios expresia aceasta. Foarte multe aspecte pot depinde de cat esti de punctuala; in principal insa, este vorba despre imaginea ta si mesajul pe care-l transmiti celorlalti despre tine. Cei din jur vor ajunge, pe buna dreptate din punctul lor de vedere, la concluzia ca nu pot avea incredere in tine. Pe termen lung, acest lucru va avea impact negativ atat asupra relatiilor tale personale si profesionale, cat si asupra respectului de sine.
Paradoxal este ca de cele mai multe ori nu intarzii ca urmare a faptului ca ai fi dat dovada de neglijenta sau ca nu ti-ai fi manifestat interesul. Cu siguranta ai auzit sintagma „Eu nu pot ajunge la timp!” si sa stii ca nu este vorba intotdeauna despre neseriozitate.

Citeste si:  Teama de noile tehnologii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.