Reabilitare cariera

In ziua de azi incepe sa fie din ce in ce mai greu sa iti gasesti un loc de munca, dar sa ti-l si pastrezi.
Iata 5 pasi pentru a-ti reabilita cariera:
1. Sa ai intotdeauna un CV pregatit si bine pus la punct.
Nu stii niciodata cand ti se poate ivi o oportunitate, asa ca trebuie sa fii pregatita mereu.
2. Stabilitatea carierei este vitala, asa ca nu face o schimbare decat daca te-ai gandit foarte bine la motivele pentru care o faci.
Uneori, chiar daca lucrurile s-au schimbat in job-ul tau, poate sa fie necesar sa te intaresti si sa ramai la job-ul respectiv. Prea multe schimbari de job si CV-ul tau nu trebuie sa se transforme intr-un joc de sah. Uneori, asteptarea face bine si este o strategie eficienta.
3. In mod constant, acorda-ti o examinare sau un „chek-up”.
Uita-te in spate, in trecut la pozitiile pe care le-ai avut si la responsabilitatiel care ti-au fost date si examineaza cu claritate progresele pe care le-ai facut. Cu totii ajungem sa fim foarte prinsi in munca noastra de zi cu zi si uitam anumite lucruri importante din vietile noastre. Esti acolo unde vrei sa fii?
4. Studiaza-ti zona de confort.
Atunci cand te simti prea confortabil in job-ul tau, inseamna ca ar fi cazul sa faci o schimbare de cariera. Poti avea aptitudini transferabile care sa te ajute sa faci lucruri bune si sa accepti provocari care sunt mai presus de imaginatia ta. De ce sa nu te indrepti intr-o directie si sa incerci sa faci lucruri mai bune?
5. Studiaza-i pe cei din jurul tau
Acorda o atentie sporita miscarilor care au loc pe langa tine pentru a vedea cum anume sa ai succes. Nu te teme sa intrebi cum au devenit eu triumfatori.

Citeste si:  Acomodarea la birou

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.