Realitatea despre detinerea unei afaceri

Faci parte din categoria aceea de oameni care se gandesc sa paraseasca corporatia pentru a lucra pentru ei insisi? Promisiunea libertatii sigur ca este incantatoare. Nu mai trebuie sa fii la programul altcuiva. Nu mai trebuie sa faci ceea ce ti se spune. Nu mai trebuie sa ceri concedii sau mariri de salarii.
Sa ai propria ta afacere este un lucru care iti da putere si potentialul venit este nelimitat. Muncesti atunci cand ai chef, iti iei pauze de pranz de doua ore, faci ceea ce vrei, nu ceea ce vor altii sa faci. Daca iti doresti sa muncesti pentru atingerea propriilor tale teluri, atunci o afacere este ceea ce ai nevoie. Corect sau nu?
Cum este cu adevarat sa iti conduci propria afacere? Si ai nevoie de ceea ce trebuie? Care este realitatea din spatele acestor lucruri frumoase? Conducerea propriei afaceri este mult mai grea decat sa lucrezi pentru altcineva. Daca tu consideri ca sa lucrezi pentru altcineva este dificil, asteapta pana vei deveni antreprenor si vei vedea adevarul. Daca vrei sa stii cum este cu adevarat sa iti conduci propria afacere, citeste mai departe, si vezi daca te potrivesti.
Atunci cand lucrezi pentru altcineva, tot ceeai ce ai de facut este sa te prezinti la timp, sa pleci la timp si intre timp sa faci ceea ce seful tau iti spune. Atunci cand te duci acasa, probabil ca lasi totul in urma ta si te bucuri de timpul petrecut alaturi de familia ta, de prietenii tai, etc.
Atunci cand lucrezi pentru tine, lucrezi in mod permanent si continuu. Din momentul in care te trezesti si pana te duci la culcare te gandesti la afacerea ta: cum sa cresti vanzarile, cum sa sporesti veniturile, cum sa faci mai multe, cum sa faci fata provocarilor, cum sa profiti mai mult de timpul pe care il ai. Daca lucrezi pentru altcineva, crede-ne, la asta se gandesti seful tau toata ziua.
Atunci cand lucrezi pentru altcineva nu trebuie sa lucrezi extra. Seful tau este cel care se ocupa de viziunea companiei. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ii implementezi ordinele. Nu trebuie sa fii intotdeauna de acord cu directia in care se indreapta compania, dar nu esti platita sa vezi asta, ci sa executi ordinele.
Atunci cand lucrezi pentru tine, tu esti cea care trebuie sa aiba viziune si sa decida, sa isi dea seama incotro se indreapta compania. Ar trebui sa oferi un alt serviciu sau un alt produs? Esti 100% responsabila pentru directia in care se indreapta afacerea ta si daca iei o decizie gresita atunci totul o poate lua in directia opusa.

Citeste si:  Au inceput inscrierile pentru cea de-a treia sesiune a cursurilor Universul DallesGo

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.