Reparare greseli

Nu este nimic mai rau decat acea senzatie pe care o ai in stomac atunci cand realizezi ca ai facut o greseala la locul de munca. Inima ta incepe sa bata cu putere, palmele incep sa iti transpire si nu stii ce sa faci mai apoi, in special daca abia ai inceput sa lucrezi.
Panica poate sa inrautateasca situatia, prin urmare ia in considerare acesti pasi simpli pentru a constientiza problema si a pune la cale un plan de atac.
1. Intelege si constientizeaza situatia.
In primul rand, acorda-ti un minut in care sa respiri si sa intelegi situatia. Probabil ca la inceput te vei speria, dar odata ce te-ai linistit, vei fi in stare sa vezi greseala exact asa cum e. Este atat de grav pe cat pare sau poate sa fie reparata relativ usor? Odata ce incepi sa manevrezi situatia, vei fi in stare sa faci urmatorii pasi pentru a o repara.
2. Efectueaza triajul
Anumite greseli sunt atat de mari incat ai nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a le repara. Inainte sa discuti cu seful tau vezi ce poti face pentru a minimiza raul facut. Acesta va aprecia faptul ca il vei informa de situatie si ca ai deja un plan de atac pentru a corecta greseala.
3. Discuta cu seful tau
Atunci cand o greseala se strecoara, exista intotdeauna o voce inauntrul tau care tipa din rasputeri sa nu spui la nimeni. Din fericire, numai tu o auzi.
Trebuie sa ignori aceasta voce cat poti tu de mult. Discuta cu seful tau mai devreme decat mai tarziu.
4. Trimite informatia mai departe
Odata ce seful tau cunoaste situatia, vei avea nevoie sa discuti si cu alti colegi care pot fi afectati de greseala ta. Gandeste-te la ce s-a intamplat si pe cine ar afecta aceasta situatie in viitor. Este drept ca discutia in sine nu va fi una usoara, insa colegii tai vor aprecia acest lucru.
5. Invata din greseala respectiva
Nu te bate singura. Esti om, esti umana, ceea ce inseamna ca toti facem greseli. Cel mai rau lucru pe care il poti face este sa repeti incidentul la nesfarsit, sau sa te gandesti intr-una la asta, pentru ca vei deveni stresata si cu siguranta vei comite o alta greseala. In loc, foloseste oportunitatea de a invata sa devii mai desteapta, mai buna si mai eficienta.

Citeste si:  Ummagumma - haine si fandoseli

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.