Rolul mentoringului in lidership

Relatiile de mentoring asigura beneficii tangibile atat pentru mentor cat si pentru „elevi”. Elevii au acces direct la experienta mentorilor si pot invata foarte multe. Mentorii ofera sfaturi, inspiratie si motivatie. Mentorii beneficiaza si ei prin dezvoltarea unor aptitudini de traineri. Pe masura ce isi transmit cunostintele si experienta tinerilor membrii ai organizatiei, ei invata de asemenea noi abordari si tehnici. Organizatiile descopera ca programele de mentoring produc lideri eficient intr-o maniera eficienta din punctul de vedere al costurilor.
Relatiile de mentoring asigura dezvoltarea lidership-ului accelerand dezvoltarea carierei pentru angajatii dornici sa se dezvolte. Mentorii asigura sprijin, training in fiecare zi. Conversatiile sunt confidentiale si private, mentorii ajutand la dezvoltarea cunostintelor elevilor pentru a-i transforma in lideri eficienti. Elevii invata cum sa comunice eficient, cum sa rezolve probleme, cum sa negocieze cu partenerii si cum sa aplaneze conflicte.
Managerii seniori cu foarte multa experienta in spate ajuta persoanele mai putin experimentate sa dezvolte contacte si ii invata cum sa faca parteneriate. De la angajatii mai noi, mentorii pot primi o noua perspectiva asupra tehnologiei noi si practicilor de afacere care promoveaza succesul in ziua de azi.
Prin aceste sedinte de mentoring, organizatiile imbunatatesc satisfactia angajatilor, care lucreaza mai bine. Angajatii care isi acorda timpul sa invete de la directori tind sa devina oameni mai de succes in rezolvarea noilor probleme.
Sedintele acestea de training, de mentoring ajuta cele doua parti implicate sa stabileasca relatii profesionale care imbunatatesc creativitatea si inovatia pentru a produce o noua generatie de lideri. Mentorii eficienti isi ofera sfatul si sprijinul directorilor juniori, la inceput de drum, astfel incat compania sa continue sa prospere, chiar dupa plecarea directorilor executivi actuali.

Citeste si:  Hagi la Galatasaray

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.