Scapa de datorii

Pune cardurile de credit intr-un dulap. Inchide-le cu cheia si uita ca exista. Doar asa vei putea scapa de tentatia de a cheltui si mai mult.
Pasul 1
Necesitatile pe primul loc
Ai grija de cele patru mai stringente dari din viata de zi cu zi. Care sunt?
-Mancarea
-Casa
-Transportul
-Utilitatile
Mai intai, asigura-te ca pentru acestea ai fondurile necesare. Sunt lucruri importante de care nu te poti lipsi indiferent de lipsa banilor. Asa ca ai mare grija cum administrezi banii.
Abia dupa ce rezolvi aceste patru probleme, te poti gandi si la datoriile pe care le ai.
Pasul 2
Fa liste
Fa-ti o lista cu toti cei carora le datorezi bani.
Cui ii datorezi bani? Cat de multi?
Fa-ti o lista care sa includa toate datoriile tale, minimul pe care trebuie sa-l returnezi si numerele de telefon ale celor care te-au imprumutat.
Pasul 3
Fa cateva aranjamente de plata
Suna-i pe cei carora le esti datoare si incearca sa obtii o reducere a platii lunare. E practic singura solutie plauzibila cu care ai putea sa iti mai „relaxezi” bugetul lunar. In cazul in care ai putea sa obtii un astfel de aranjament ar fi mai usor sa-ti administrezi si utilitatile necesare.
Pasul 4
Refa-ti bugetul
Deja sti care sunt cele patru lucruri importante de care trebuie sa ai grija. Acum e momentul sa refaci bugetul. Ia o foaie de hartie si planifica-ti fiecare ban pe care-l ai prin buzunare. Ai mare grija cum ii imparti si pe ce anume ii cheltuiesti. Si nu uita de datorii.
Pasul 5
Verifica-ti regulat datoriile
Daca uiti de ele nu inseamna ca vor disparea instantaneu. Poate dispar din gandul tau, insa doar pentru putin timp. E mult mai bine daca stii in permanenta cum stai si in ce situatie te afli.
Pasul 6
Renunta la unele servicii
Acum este momentul sa renunti la unele servicii care nu-ti sunt neaparat necesare. Renunta la internet sau la abonamentul de la telefonul mobil.
Pasul 7
Nu incerca sa amani plata
In niciun caz nu amana plata datoriilor de pe o luna pe alta. Nu faci decat sa inrautatesti lucrurile si sa creezi un precedent. Cu cat amani mai mult, cu atat se vor aduna mai multe probleme si bineinteles mai grave.

Citeste si:  Designerii iti dau intalnire la Christmas in Style!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.