Schimbari de succes

Cauti mai mult decat o slujba buna? Cauti pentru o profesie mai recompensatoare, una care se potriveste mai bine cu aptitudinile, interesele, valorile si planurile tale pentru viitor? Daca da, fii pregatita sa faci fata reflectiei si planificarii.
Este important sa iei in serios cat mai multe posibilitati inainte de a te decide. Considera aceste trucuri pe masura ce faci tranzitia de la cariera ta actuala la urmatoarea:
1. Sa ai un plan clar.
Cea mai inteligenta miscare pe care poti sa o faci este sa constitui o strategie de schimbare eficienta de cariera. Aceasta ar trebui sa includa un plan de actune detaliata care sa ia in considerare finantele, cercetarea, educatia si training-ul. Pastreaza in minte faptul ca schimbarile de cariera de succese pot dura cateva luni sau mai mult, asa ca rabdarea este cheia.
2. Asteapta pentru momentul potrivit.
Cel mai bun moment pentru a lua in considerare o cariera noua este atunci cand te simti bine in pozitia ta actuala.
3. Fii sigura de motivele tale
Doar pentru ca esti nefericita in pozitia ta actuala nu este un motiv suficient de bun pentru a te rupe total de ceea ce ai acum. Analizeaza cu atentie daca iti displace pozitia ta actuala sau daca angajatorul, supervizoul sau situatia din birou este problema.
4. Fa-ti cercetarea
Asigura-te ca examinezi toate posibilitatile inainte de a incepe sa faci un salt in cariera. Vorbeste cu oamenii din jurul tau. Citeste carti si profiluri de joburi, intalneste-te cu un profesionist in cariera.
5. Decide ceea ce este important
Acesta este cel mai bun moment pentru o auto-reflectie. Intreaba-te ceea ce vrei cu adevarat pentru restul zilelor tale. Multi oameni care cauta sa isi schimbe cariera incearca sa gaseasca o balanta intre viata lor personala si profesionala, pentru a atinge mixul potrivit al intelesurilor si banilor.
6. Examineaza-ti calificarile.
Ai experienta si educatia necesara pentru a fi considetata un candidad calificat in campul de cariera dorit? Daca nu, ai nevoie sa gasesti o modalitate pentru a-ti umple gaurile.
7. Invata despre industrie.
Studiaza industria care te intereseaza.
8. Construieste-ti reteaua de prieteni
9. Updateaza-ti aptitudinile carierei
Este foarte important sa iti ” pilesti” aptitudinile si tehnicile inainte sa incepi sa cauti un nou job.
10. Plateste-ti datoria.
Nu te astepta sa incepi la acelasi nivel de senioritate in cariera ta noua. Va dura ceva timp.

Citeste si:  Anna Lesko sarbatoreste ziua nationala a Romaniei!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.