Scoate liderul din fiecare angajat

Daca ai o afacere cu o echipa de angajati, esti un lider. Si liderii buni inteleg legatura dintre angajati fericiti si impliniti si clienti satisfacuti. Angajatii tai pot fi o mina de aur in ceea ce priveste ideile si energia creativa, precum si o resursa puternica. Iata cateva moduri prin care poti sa scoti liderul din fiecare angajat in parte:
1. Incurajeaza-i. Angajatii au de obicei idei si sugestii noi, dar e posibil sa se teama sa le spuna pentru ca se tem ca tu, ca si manager nu vei fi de acord cu ele. Incurajeaza-ti angajatii, indiferent de statutul lor in afacerea ta. Chiar daca decizi ca ideea unui angajat nu functioneaza, multumeste-i si incurajeaza-l sa continue sa-ti sugereze noi idei.
2. Implica pe toata lumea. Liderii care solicita in mod agresiv idei de la stuff-ul sau nu va primi in schimb decat niste sugesiti grabite. Incurajeaza-i tot timpul sa iti ofere solutii problemelor pe care le intampini.
3. Incearca sa-ti cunosti fiecare angajat in parte. Este imposibil sa iti motivezi angajatii fara ca mai intai sa ajungi sa ii cunosti.
4. Rasplateste ideile bune. Este important sa isi recompensezi angajatii ale caror idei te ajuta sa faci schimbari pozitive.
5. Gaseste-le motivarea. Invata sa recunosti ce ii motiveaza pe fiecare dintre angajatii tai, si incurajeaza acele lucruri in fiecare dintre ei. Acest lucru ii va face pe angajati sa devina lideri in loc de followers.
6. Pastreaza-ti angajatii informati.
7. Asigura-le un feedback pozitiv.

Citeste si:  Muzeul Luvru aduce desene si gravuri florentine la Bucuresti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.