Semnale ca vei fi concediata

Exista doua tipuri de angajati. O categorie sunt acei angajati care au o idee clara si buna in legatura cu ceea ce fac, cine sunt si ce pozitie ocupa ei exact in companie. Ei stiu cat valoreaza in acea companie si fara indoiala isi vor da demisia si isi vor cauta un alt job inainte de a fi concediati.
Si mai exista o categorie. Angajatul sau angajata aceea care petrece ore in sir vorbind la telefon sau facand cumparaturi online. Acest tip de persoana cu siguranta nu va realiza cand anume se apropie o concediere.
Cu siguranta vrei sa eviti sa fii in cea de-a doua categorie. Asa ca am intocmit pentru voi lista de mai jos. Daca vei raspunde cu „da” la mai mult de trei intrebari, atunci ar fi bine sa iei in considerare gasirea unui alt loc de munca.
1. Nu mai esti la curent cu tot ce se intampla in firma?
Acesta este un semn maret. Din senin afli detalii importante de la alti angajati sau chiar de la un angajat nou? Acest lucru ar trebui sa iti traga un semnal de alarma.
2. Ai dat cu bata in balta in stil mare recent?
Nu vorbim aici despre mici esecuri. E vorba de probleme mari, de pierderea unei sume mari de bani sau a unui contract important. Si daca tu stii ca ai gresit, fii sigura ca si cei de la HR stiu despre aceasta problema.
3. Te evita oamenii cu orice pret?
Contactul vizual cu o persoana al carei destin atarna de un fir de par poate sa fie dificil. Discutia cu aceasta persoana poate sa fie la fel de dificila. Este mai bine pur si simplu sa eviti sa fii in preajma acelei persoane. Deci daca colegii de munca nu se mai opresc sa discute cu tine pe hol, la cafea sau in pauza de masa, inseamna ca ceva se intampla.
4. A fost compania ta vanduta recent sau fuzionata?
Aceasta este o veste buna pentru aproximativ 90% din staff. Bineinteles, managementul este ok. La urma urmei, ei au negociat deal-ul respectiv. Dar fie ca firma la care tu lucrezi a fost vanduta sau fuzionata, venitul este la fel … schimbarile vor fi facute in cadrul bordul executiv. O fuziune inseamna totusi duplicarea mai multor joburi. Duplicarea inseamna reducere de personal. Ceea ce inseamna ca oricare dintre angajati se pot afla pe lista respectiva. Chiar si tu.

Citeste si:  De ce au ceasurile de designer preturi prohibitive?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.