Sfaturi pentru interviuri

Atunci cand iti doresti un job cu disperare, interviul poate sa fie o chestiune destul de stresanta, prin urmare, destul de dificila de asemenea. Iata ce trebuie sa faci pentru a face fata cu brio acestei situatii si pentru a fi acceptata pe postul respectiv.
– Cauta, documenteaza-te despre companie atunci cand trebuie sa te duci la interviu. Intereseaza-te despre afacerile companiei, care sunt aptitudinile pe care ei la cauta la un angajat, afla cum poti sa contribui la cresterea companiei, la prospectiile sale, la propria ta dezvoltare, etc. Foloseste-ti contactele pentru a afla tot ce te intereseaza despre companie, discuta cu consultantii de cariera pentru a te pune in tema, cerceteaza pe internet.
– Daca compania are un site web, viziteaza-l si noteaza-ti toti factorii pe care tu ii consideri a fi importanti, care te vor ajuta sa ajungi la o decizie. Intocmeste o lista cu intrebarile pe care ti le-ar putea pune. Cauta de asemenea raspunsurile la aceste intrebari, pentru a fi pregatita.
– Discuta cu prieteni, cu apropiati in companie pentru a afla detalii din inside.
– Imbraca-te formal, dar nu te imbraca exagerat. Imbraca-te cu ceea ce consideri tu ca e apropiat.
– Incearca sa ajungi intotdeauna cu 15-30 de minute mai devreme de ora stabilita. Poti folosi eficient acel timp pentru a face observatii despre companie si despre angajatii tai.
– Daca este posibil programeaza-ti interviul la orele diminetii, pentru ca atat tu, cat si intervievatorii tai veti fi fresh.
– Uita-te drept in ochii persoanei cu care vorbesti. Asta dovedeste incredere de sine.
– Nu pleca cu dubii de la nici un interviu.
– Nu intreba niciodata despre detaliile de salarizare. Lasa aceste intrebari pentru mai tarziu.
– La sfarsitul interviului, multumeste-le intotdeauna interviatorilor.
– In ultimul, dar nu in ultimul rand, orice ti se va cere sa faci, nu afisa disperarea.

Citeste si:  Rozalb de Mura - un altfel de baron

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.