Sfaturi pentru tinerii absolventi

Esti o tanara absolventa de facultate si nu ai nici un loc de munca? Trebuie sa recunoastem ca nu te afli intr-o situatie prea confortabila. Ai cheltuit o avere ca sa iti poti termina acele studii si pentru a-ti obtine licenta, si ai muncit foarte mult pentru ceea ce ai obtinut. Recompensa pentru toate eforturile tale va aparea, dar trebuie sa fii putin rabdatoare si sa lucrezi la asta. Nu este momentul sa te deprimi. Nu te va ajuta cu absolut nimic.
Prima cerinta este sa te probezi pe tine insuti. Afla ce fel de aptitudini iti lipsesc. Du-te si imbunatateste-ti acele aptitudini.
Identifica companiile in care ti-ar placea sa lucrezi si intocmeste o lista cu acestea.
Prima impresie este intotdeauna facuta de CV-ul tau asa ca ai grija cum anume il intocmesti.
Incearca sa vorbesti cu personalul de resurse umane (HR) si da-le lor personal CV-ul, explicand de ce vrei sa lucrezi in respectiva companie. Tine pasul cu compania.
Cea mai buna practica este aceea ca nu trebuie sa astepti sa absolvi facultatea pentru a-ti cauta un loc de munca, ci intre 8 si 12 luni inainte sa absolvi. Majoritatea companiilor vin sa recruteze tineri din campusuri in anul final si acesta ar fi momentul sa te angajati, sa faci cunostiinta cu angajatorii.
Eforturile tale vor fi pana la urma rasplatite. Nu te dezarma si munceste in continuare la telul tau.

Citeste si:  Floriile cu bucurie la Muzeul Satului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.