Sfaturi pentru un interviu reusit

Indiferent de cariera pe care o persoana o alege, majoritatea job-urilor necesita anumiti potentiali angajati pentru a completa cu succes un interviu inainte de a fi angajati. Din moment ce interviurile sunt de obicei esentiale pentru obtinerea unui loc de munca, este important sa stii cum sa manevrezi aceasta arta a intervievarii inainte ca evenimentul in sine sa apara. Cei care cauta un job pot profita de sfaturile si tehnici de interviu pe care le prezentam pentru a-si imbunatati performanta si a-si maximiza sansele de a obtine slujba pe care si-au dorit-o dintotdeauna.
– Fa un studiu despre companie. Intelege bine ce presupune pozitia respectiva si ce anume face compania. Este bine pentru tine sa iti face o idee despre toate aceste lucruri inainte sa ajungi la interviu.
– Imbraca-te prezentabil. Poarta ceva casual, dar profesional. Este important sa exprimi profesionalism persoanei care va conduce interviul, pentru a-i castiga respectul. Acest lucru arata interes sincer in obtinerea jobului respectul. Vei lasa astfel o imrpesie buna. Nu uita sa mentii contactul vizual pe tot parcursul interviului.
– Anticipeaza intrebarile dinainte si pregateste-te. Este tipic pentru un interviator sa puna intrebari despre job-ul trecut, despre sarcinile si experientele tale. Evita sa te plangi in legatura cu experientele trecute. Fii pozitiva. Interviatorul isi va dori sa stie de ce iti doresti postul respectiv. Arata interes fata de companie si de pozitia oferita.
– Interviatorul va pune intrebari despre orice. Pregateste-ti si tu cateva intrebari despre companie, si despre pozitie. Evita intrebarile despre salariu. Pastreaza respectul si fii increzatoare, dar evita sa faci presupuneri.
Acestea sunt doar cateva din lucrurile care conteaza cu adevarat la un interviu. Pe langa toate acestea, conteaza foarte mult si felul in care raspunzi si te comporti cu adevarat. Ia interviul foarte in serios, intrucat acesta este calea ta catre job-ul mult visat.

Citeste si:  Adio, "La Bloc"!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.