Societatea moderna

Societatea moderna ne-a pus in fata unei realitati crude si iluzorii. Tot ceea ce numim astazi civilizatie se sprijina pe aprofundarea cruzimii. Ferocitatea prospera in cuvinte, se spiritualizeaza din cauza discreditului aruncat asupra violentei fizice. Generatia noastra gaseste un orgoliu in faptul ca a eliminate salbaticia dar, a constrans-o sa se intoarca mascata.Nu iti mai dozezi forta cu pumnii sau cu muschii, o ascuti cu mintea sau cu limba. A castigat in rafinament dar nu a stabilit pedepse pentru repararea imenselor daune comise de persiflaj si de calomnie.
Lumea se zvarcoleste intr-o invalmaseala iar civilizatia pentru care sute de generatii s-au luptat risca sa dispara. Monotonia emana un lux aparent in spatele caruia se ascund mari mizerii.
Astazi societatea ne ofera totul cand de fapt nu ne ofera nimic
si pentru ca am inlaturat incertitudineam ii platim pretul.Ne intrebam daca nu suntem unul din acei slujitori ai desfraului,care dupa ce au scapat de ispitele lumesti sunt atrasi de ele si nu le mai pot tine pieptul. Daca maine nu o sa fim unul din cei care se drogheaza si isi ucide aproapele in numele libertatii lor.

Citeste si:  Festivalul de Film de la VeneÅ£ia începe, miercuri, cu proiecÅ£ia noului film al fraÅ£ilor Coen

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.